Návštěvy bytů

Byt, ve kterém se rodina nedusí: Prostor, světlo a nejnutnější zařízení

Od   | 

Přestože si mladý pár přál původně bydlet za městem v rodinném domku, některé okolnosti, včetně těch pracovních, je přiměly zůstat v metropoli a nastěhovat se do bytu. Jediným parametrem byl velkorysý prostor, který chtěli nechat maximálně volný a byt vybavit jen nejnutnějším nábytkem. Podívejte se s námi, jak se jim to podařilo.

Srdce domova je velkorysé a poskytuje velmi prostorné bydlení. Zdroj: Aworkdesign

Srdcem bytu je spojený obývací prostor s kuchyní a jídelnou, přičemž jako první upíráme zrak na dominantní prvek v podobě červeno-šedého masážního křesla, ve kterém rádi relaxují nejen majitelé, ale i návštěva. Byt je originální díky velkorysým oknům, která do interiéru pouští nejen dostatek světla, ale zároveň je z nich výhled na město. Zajímavě byly vyřešeny také stropní podhledy s osvětlením, které do prostoru vnáší jakousi asymetrii a hravost. V interiéru najdeme nejen zemité odstíny, ale i nádech oranžové, červené a žluté barvy.

Jak správně pustit zešikmený odsavač par?

 

Klasickou obývací stěnu nahradila závěsná televizní komoda, která tak nechala vyniknout zeď obloženou umělým kamenem, kde najdeme z části vestavěné prostory, které však decentně splývají. Po celém prostoru byla zvolena světlá dřevěná podlaha, kterou zvýrazňují nejrůznější druhy osvětlení od závěsných, přes zapuštěné bodovky nebo LED lišty v podhledech.

Obývací pokoj zdobí kamenný obklad. Zdroj: Aworkdesign

Kuchyňská sestava rozdělená na dvě části působí jemným a velmi elegantním dojmem. Úložné panely a skříňky až ke stropu se zčásti nesou ve světle šedé barvě, doplněné o změkčující dřevo a ve druhé části v černé barvě. Jako milovníci vína si majitelé samozřejmě nemohli odpustit malou vinotéku, nechybí kávovar. Hned u pracovního prostoru byl umístěn masivní jídelní stůl, který je ozdobou místnosti. Zajímavě pak vypadá posezení, které bylo ke stolu zvoleno. Z jedné strany najdeme klasické židle a z druhé jídelní lavici s korpusem ze dřeva a koženým čalouněním.

Kuchyně je rozdělena na dvě části. Zdroj: Aworkdesign

Do druhé části místnosti, blíže k oknům s panoramatickým výhledem, je situován obývací pokoj. Majitelé se tu mohou usadit do sedací soupravy, ze které mohou sledovat oblíbený film. Vešel se sem i pracovní stůl, který je umně zakomponovaný za záda pohovky a je tak potřebným prvkem, na který logicky navazuje prostorná knihovna.

Velkorysý prostor není zbytečně zastavěn nábytkem. Zdroj: Aworkdesign

Chodbou procházíme do dalších místností, a protože zde chybí okna, zvolili majitelé světlejší barvy, které ji opticky zvětší a dodají na eleganci. Prostor majitelé využili pro ukládání, a tak nechybí dostatek vestavěných skříní. Všimněte si, že jejich dveře sahají až ke stropu, což je vedle praktické stránky i zajímavým architektonickým prvkem.

Trendy je hybridní baterie

 

Ložnice majitelů je zařízena jednoduše a vkusně. Nás zaujalo lůžko, které nemá podnoží a rám včetně matrace je přímo na zemi. Majitelé ji ocení s potomky, protože se nebudou muset bát nepříjemného pádu z výšky, přesto je však vhodná pro mladší ročníky s dobrou pohyblivostí. Stejně jako v ostatních částech bytu i v ložnici najdeme dřevěnou podlahu doplněnou o jemné, šedé stěny. Nechybí ani jednoduchá dekorace a doplňky.

Ložnice se nese s odkazem na japonskou architekturu. Zdroj: Aworkdesign 

Součástí prostorného bytu je i pracovna, ve které je nábytek vyroben na míru. Nechybí stěna s bílým úložným prostorem na míru, ani zajímavá dřevěná police s LED osvětlením, která může sloužit třeba jako knihovna, nebo prostor pro dekoraci. Na bílé skříně navazuje asymetrická dřevěná komoda včetně pracovního stolu, doplněného o černou židli, která světlost jaksi “rozbíjí”.

Pracovna je součástí ložnice. Zdroj: Aworkdesign

Za zmínku stojí i koupelna, nesoucí se v šedobílé kombinaci. Prostor podtrhují lesklé plochy patrné na obkladu, dlažbě či umyvadlové desce v černé barvě. Díky nim koupelna působí opticky větší a vzdušnější. Příjemnou relaxaci zajišťuje zapuštěná vana nenarušující jemné linie místnosti a za zmínku stojí i toaleta se sprškou, která splňuje nejvyšší nároky na hygienu.

Lesklé povrchy vnášejí do koupelny eleganci a luxus. Toaleta se sprškou zajišťuje maximální hygienu. Zdroj: Aworkdesign

Zdroj: Aworkdesign

Fotogalerie:

 

Podívejte se na naše proměny interiéru. Která se líbí Vám?

 

 


You must be logged in to post a comment Login