Návštěvy bytů

Jemný industriální nádech dodává domovu punc originality

Od   | 

Prostorný byt s plochou 130 metrů čtverečních přesně splňuje požadavky mladých majitelů, kteří rádi zvou přátele a rodinu na návštěvu. Chytře kombinuje industriální styl se současným a nechybí funkční a praktické prvky. Celý projekt se řídil původním plánem bytu, který je otevřený a vzdušný. Je tak ideálním místem pro rušný společenský život, ale i odpočinek.

Tmavý stůl se židlemi zapadá dokonale do celého konceptu a poskytuje dostatek místa k sezení častým návštěvám. Zdroj: Estudio DC55

Vstupní hala má stěny obložené dřevěnými nástěnnými panely, které v sobě ukrývají dveře vedoucí do koupelny. Očím skrytá je v panelech také vestavná skříň. Panely působí v místnosti velmi útulně a propracovaně. Za povšimnutí stojí stropní světla v podobě kovových žlabů vedených do čtverce, na kterých jsou přichycena bodová světla. Prostorná sedací souprava vybízí k posezení a celý prostor zútulňují květiny a několik dekorativních polštářků na sedačce.  Dřevěný panel zasahuje až do kuchyně a ukrývá posuvné dveře, které otevírají kuchyň do obývacího pokoje a jídelního prostoru, nebo naopak oddělují. Obrovský jídelní stůl zabírá značnou část místnosti a je přesně ve stylu, který mladý pár miluje. Lesklá černá do prostoru zapadá a vypadá, jako když tam patří odjakživa. Ke stolu patří omyvatelné židle opět v černé. Důraz zde byl kladen především na pohodlí a praktičnost. O estetický dojem zase tolik nešlo, ale přesto se povedlo zakomponovat jídelní část do celé místnosti naprosto skvěle.

Domácí kino a plynový krb jsou chytře umístěné v žulové desce pod televizí. Zdroj: Estudio DC55

Prostorná místnost umožňuje mít na jedné straně odpočinkovou a relaxační zóny a na té druhé část, kde se můžete pobavit, o čemž svědčí i vybavený bar. Kovová knihovna v kombinaci s dřevěnými policemi dodává prostoru trochu jemnosti a umožňuje udržovat pořádek. Dřevěná část chytře propojuje prostor obývacího pokoje s jídelnou a díky různým modulacím nabízí i dynamiku. Opět je patrná záliba v rostlinách, kterých je zde hned několik. Velká okna poskytují dostatek denního světla, díky zatemnění ale zároveň nechybí potřebné soukromí, na kterém si obyvatelé bytu velice zakládají. Pod televizí je schované domácí kino v desce, která je stejná jako kuchyňská. Kámen z černé žuly s kartáčovaným povrchem v sobě ukrývá krb na alkohol, který v chladných dnech vytváří útulnou atmosféru.

Menší kuchyně nabízí všechno, co mladí lidé mohou potřebovat. Její součástí je i kuchyňský barový pult s dvěma černými židlemi, aby barevně ladily ke zbytku jídelní části. Zdroj: Estudio DC55

Kuchyňská deska z černé žuly překračuje rámec konvenčnosti a vyniká v barevné paletě, která byla použita v bytě. Moderní vzhled kuchyně doplňuje plastický panel za kuchyňskou linkou. Průmyslový koncept zastupuje cement použitý na stěnách místností, osvětlení vedené v kabelových žlabech a nastavitelná svítidla. Také použití tmavých barev v kombinaci se dřevem zvýrazňují hlavní myšlenku celého bydlení. Mladí lidé, kteří zde žijí, si příliš nepotrpí na tradiční vzhled. Toužili po domově, který na první pohled poukazuje na jejich osobnost.

Zdroj: Estudio DC55

Fotogalerie:


You must be logged in to post a comment Login