Návštěvy bytů

50 m2 s kuchyní na terase: Více prostoru pro bydlení a odměnou je i bezva výhled

Od   | 

Majitel tohoto bytu připojil stávající terasu k obytné ploše, čímž samozřejmě získal více místa pro pohodlnější bydlení. To také bylo od počátku jeho přáním, stejně jako vybavení, které se rozhodl z části pořídit na míru. Sice byla pořizovací investice vyšší, ale výsledek velkou měrou přispívá k celkové lepší kultuře bydlení. A jak je patrné, je pro něj velmi důležitá.

Všimněte si, jak je vyrobený televizní stolek. Betonové tvárnice a položené dřevěné police. Dobrý nápad, ne? Zdroj: VOA ARQUITETURA

Přestože měl majitel celkem jasnou představu o svém novém domově, rozhodl se ke spolupráci přizvat architekty, jejichž úkolem bylo navrhnout dispoziční řešení. Nechali vybourat všechny nepotřebné příčky a připojili stávající terasu k obytné ploše. Zůstaly jen nosné zdi, které navíc byly posíleny překlady, a tak je bylo možné z části vyplnit sklem. Právě vnitřní prosklené příčky jsou důvodem, proč nevelký byt nepůsobí stísněným dojmem, ale přesně naopak.

Sledujte správnou kvalitu LED zdrojů. Poradíme vám jak

 

Do srdce bytu byla vetknuta samostatná místnost, jejíž stěny z černého kovu mají okna. Slouží jako šatna a odkládací prostor, a proto aby bylo místo využito na maximum, je tu nábytek navržen na míru prostoru. Černé úchytky vytvářející hravý detail ladí s ostatními černými doplňky, jako jsou pevné stěny a rámy oken. Francouzská okna totiž oddělují prostor, ve kterém se odehrává většina dění – kuchyni. Tu architekti navrhli přesunout na prosklenou terasu. Dominuje jí prostorný ostrůvek, zastávající i funkci jídelního stolu. Ve městě, kde je málo přírody, zvolili sestavu v zelené barvě, která skvěle ladí s ostatními, dřevěnými, černými i nerezovými prvky.

Místo zděných příček jsou v bytě příčky prosklené. Díky tomu nepůsobí prostor stísněně. Zdroj: VOA ARQUITETURA

Díky kvalitnímu dispozičnímu řešení zbyl prostor i pro samostatný obývací pokoj. Nečekejte velkou místnost s prostornou obývací stěnou. Je to maličký prostor se sedací soupravou s velmi jednoduchým televizním stolkem. Zajímavostí je provedení obou kusů nábytek. Zatímco na pevných prvcích, jako jsou okna, dveře a podlahová krytina, se nešetřilo, tyto kousky jsou sestaveny z věcí, které běžně nacházíme i na stavbě. Sedáky jsou položeny na obyčejných dřevěných paletách a desky stolku jsou položené na betonových tvárnicích. Skvělý nápad, který navíc dokazuje, že majitel se nebojí originálních prvků.

Šedou betonovou stěrku zjemňuje dřevěná pelest postele. Zdroj: VOA ARQUITETURA

Samostatná je i ložnice a koupelna. Obě místnosti nejsou vůbec velké, ale vzhledem k tomu, že tu žije majitel sám, jsou prostorově dostačující. Obě jsou zařízeny účelně a bez zbytečných věcí navíc. Kraluje v nich neutrální šedá barva, která je v ložnici na zdi v podobě betonové stěrky a zjemňuje ji dřevěná pelest v záhlaví postele. V koupelně je v tomto odstínu vyroben nábytek a pro hravější dojem je stěna zvýrazněna netradičními bílými obklady s černou spárou.

Fotogalerie:

Jak netradičně osvětlit interiér?

 

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login