Návštěvy bytů

2+kk zařízené s důvtipem

Od   | 

Pořídíte-li si malý byt a chcete-li bydlet důstojně, pak nezbývá nic jiného, než ho zařídit v první řadě účelně. Ale když přidáte špetku důvtipu, výsledkem bude útulný domov, ve kterém každý najde, co potřebuje. Právě to si uvědomil manželský pár a s tímto poznatkem přistupoval k realizaci svého nového 2+kk.

Byt se nachází v nově dokončeném bytovém domě a sestává z prostorného polyfunkčního prostoru, kde je propojená kuchyně s obývacím pok, odkud se vychází na balkón. Samostatná je menší ložnice a koupelna s propojenou toaletou.

Sedací souprava Rolf Benz je umístěna tak, aby z ní bylo vidět do přírody.

Srdcem bytu je polyfunkční místnost, která je rozdělená podle zón tak, aby na sebe funkčně navazovaly. Ani jedna z nich není dominantní, vše je příjemně proporčně sladěno tak, aby celek působil jednotným dojmem. Hned od vchodových dveří se návštěvník ocitne v kuchyňské části, na kterou navazuje obývák. Místnosti dominují velká francouzská okna, kterými dovnitř vchází dostatek denního světla. Proto zde majitelé mohli použít tak výraznou barvu, jakou je černá. Rohové sezení s koženým čalouněním je umístěno tak, aby z něj bylo vidět do přírody. Zároveň je přechodným útočištěm pro návštěvy, které tu potřebují přespat.

Polyfunkční prostor je doplněn podhledem s bodovými světly, která osvětlují určitou část interiéru.

V těsné blízkosti kuchyně se nachází jídelní stůl. Ten není velký, protože majitelé se stravují venku a domů chodí jen odpočívat. Stěna je obložená černě mořeným dubovým panelem. Tento tmavý odstín navazuje na provedení kuchyně, jejíž skříňky jsou rovněž černé. Barva se objevuje i na italských židlích, rozjasněných bílou sedací plochou.

V horních skříňkách je schovaný odsavač par.

Kuchyně vyrobená na míru je navržená do tvaru písmene U. Spodní i horní skříňky se otevírají pomocí vyfrézovaného úchytu, takže celkový dojem působí velmi jednoduše. Na to navazuje pracovní deska z corianu. Všimněte si horních skříněk, v nichž je umně zabudovaný odsavač par. Majitelé si nepřáli, aby byl vidět, a tak ho schovali do kuchyňského nábytku. Stěnu mezi horními a spodními kuchyňskými skříňkami chrání deska z červeného skla. Barva navazuje na výraznou tapetu použitou na stěně v obývací části.

Díky dostatku světla může být v interiéru použita černá barva.

Nepřehlédnutelným prvkem je stěna zvýrazněná červenou tapetou. Aby vynikl vzor a místnost působila vzdušným dojmem, je tu k vidění zajímavá komoda přichycená ke stěně, kterou lze otevírat zleva nebo zprava. Televizor nad ní je na otočném rameni, kabely jsou zasekané do betonu.

Ložnice je zařízena účelně

Ložnice není velká, zato poskytuje přesně to, co je třeba k životu. Postel a skříň, do které se vejde vše podstatné. Možná vám na první pohled přijde na mysl, že tu není dostatek úložných prostor. Závěrem proto prozradíme, že byt je přestupní stanicí, odkud manželé pojedou dál, samozřejmě do většího.

Foto a realizace: Inpro design

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login