Návštěvy bytů

Na zrekonstruovaný vesnický domek si místní museli zvyknout: Majitelé si dopřáli moderní domov

Od   | 

Starší dům v klidné vesničce přilákal současné majitele, které již nebavil rušný život ve městě a navíc drahý podnájem. Domek sice potřeboval rozsáhlou rekonstrukci, nicméně vidina toho, že budou bydlet ve vlastním a navíc podle svých představ je motivovala k činu. Domek koupili, zrekonstruovali a přestěhovali se. Nyní přiznávají, že to měli udělat už dávno, a to i přesto, že rekonstrukce nebyla místním moc po chuti.

Hlavní důraz byl kladen na přírodní materiál, jelikož majitelé dřevo přímo zbožňují. Zálibu ve dřevu vidíme nejen na podlaze v celém prostoru, ale i na nábytku, který sem skvěle zapadá a byl vyroben na míru. Obývací části dominuje šedá sedací souprava ve tvaru písmene “L”, doplněná o dekorativní koberec a několik polštářů. Před sedačkou najdeme nejen konferenční stolek, ale i taburet sloužící jako odkládací prostor nebo místo k sezení. Klasickou obývací stěnu zde nahrazují jednoduché dřevěné skříňky bez úchytek ve dvou liniích, doplněny o černé kovové prvky. Nesměl chybět ani zabudovaný krb, který vytváří pravý pocit domova a u kterého se rodina pravidelně schází.

Zajímavou dekoraci zde vytváří designové osvětlení. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Obývací část je spojena s kuchyní, kterou periferně odděluje masivní jídelní stůl ve světlé barvě doplňující bílé designové židle. Přestože rodina není úplně velká, u prostorného stolu se může v pohodlí sejít až deset strávníků. Zadní prostor místnosti byl vyhrazen pro moderní a nadčasovou kuchyni, která disponuje opravdu obdivuhodnou pracovní deskou, na které je místo jak pro všechny nezbytnosti během vaření, i pro práci. Celá linka se nese v bílé lesklé barvě, kterou doplňují jednoduché stříbrné doplňky. Skvělým řešením je zde panelový systém spotřebičů, který s prostorem příjemně splývá. Kuchyni dokonale prosvětluje velké okno, které zaujme hned na první dojem. Na stěnu za digestoří bylo umístěno bílé mléčné sklo, které je praktické především během vaření a smažení. V kuchyni nechybí ani prostorný kuchyňský ostrůvek, kde najdeme mimo jiné i mycí centrum. Designovou vychytávkou je zabudovaná vinotéka lákající majitele ke skleničce dobrého vína. Na ostrůvek navazuje vysoký panelový úložný prostor, který slouží jako spížní skříň.

Na obývací část navazuje kuchyně s jídelnou. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Ložnice rodičů je velká a prosvětlená. Pohodlnou postel doplňuje dřevěné čelo postele se zabudovanou policí pro knihy, i jiné drobnosti. Na dřevěné čelo byla uchycena nástěnná svítidla, která lze podle potřeby nastavit různým směrem. Čisté linie této místnosti podtrhují vestavěné šatní skříně v bílé barvě, poskytující dostatek místa pro všechno oblečení a doplňky a zároveň nenarušující vzhled ložnice.

Díky vestavěným skříním prostor nic nenarušuje. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Během rekonstrukce byl kladen důraz na provzdušněný a prosvětlený prostor doplněný originálními prvky. Toho bylo docíleno díky změně původní dispozice domu. Prostorná a četná okna zajišťují dostatek světla v každé místnosti. Dalším přáním majitelů bylo opticky propojit interiér se zahradou, což vyřešily velké dveře, které zabírají celou šířku místnosti. Pokud se celé složí, získáme propojený obývací pokoj přímo s terasou, což majitelé ocení nejen během dlouhých letních dnů.

Složené dveře propojí interiér s exteriérem. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Při návštěvě domu nesmíme vynechat ani koupelnu, která je nadčasová a praktická. Místnost není příliš velká, a proto je zde skvělým řešením walk-in sprchový kout s odtokovým žlabem. Nechybí ani tmavá komoda po celé délce stěny, na kterou jsou posazena dvě umyvadla. Malý prostor opticky zvětšuje velkorysé zrcadlo za umyvadly, díky čemuž koupelně neuškodil ani tmavě šedý obklad po celé místnosti.

Koupelna je sice menší, ale majitelé si rozhodně nestěžují. Zdroj: Architekt: Baker Drofenik Architects

Fotogalerie:

Proč toaletu s integrovanou sprškou?

 

 


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login