Návštěvy bytů

Zbourali příčky a výsledkem je vzdušné a útulné 2+kk

Od   | 

V současné době vládnou světu interiérů tmavé odstíny, což se projevilo i při návrhu tohoto 2+kk. Majitel si přál vysoce funkční luxusní bydlení bez zbytečných příkras a ocenil i mnoho nevšedních nápadů, které se tu objevily, a to nejen v detailech.

Po vybourání všech příček vznikl otevřený prostor, do jehož středu byla zasazena už jen jedna příčka oddělující hlavní polyfunkční prostor od ložnice. Byt se nachází v původní zástavbě, která má zaoblené tvary, z toho důvodu má i příčka do tvaru L zaoblený roh. Její funkcí je zakrývat rozvody vody a elektroinstalace, zároveň jsou její součástí úložné prostory. Stěna je zakrytá od země až ke stropu ořechovou dýhou, která skvěle ladí s matnou černou barvou, použitou v kuchyni.

Ve vstupu je zrcadlo opticky zvětšující prostor. Odráží se v něm i atraktivní nástěnné světlo.

Právě kuchyně a jídelní stůj jsou první, co návštěvník při vstupu do bytu uvidí. V rámci zvětšení obytné plochy je vstupní prostor umně přidán k polyfunkční místnosti, což sjednocuje i zvolená podlahová krytina. Ta je z vinylových dílců a položená je v celém bytě včetně ložnice.

Aby prostor působil maximálně vzdušně jsou zděné příčky nahrazeny příčkami z drátěného skla

Aby byt působil maximálně vzdušně, jsou původní zděné příčky nahrazeny stěnou s posuvnými dveřmi z drátěného skla. K dokonalému vzhledu přispívá i jejich rozměr, dveře jsou až ke stropu, takže uživatele opticky neruší žádná zeď. Místnosti nejsou propojené, každá má svůj vstup. Zatímco k toaletě vede přímá cesta kolem vchodových dveří, do koupelny se vchází přes otevřenou šatnu, kde zbylo místo také pro pračku.

Zaoblený tvar reaguje na tvar budovy, ve které se byt nachází

Srdcem bytu je kuchyně, vyrobená z ultra matného laminátu v černém odstínu. Ze stejného materiálu je vyroben i jídelní stůl. Majitel zvolil tento odstín a typ nejen proto, že mu je blízký a je trendy, ale i z čistě praktického hlediska. Na tomto materiálu totiž nejsou vidět žádné otisky prstů. Lednice je v kuchyni ukrytá v jedné ze skříněk, v těsné blízkosti je pečicí trouba. Digestoř zvolil majitel integrovanou ve varné desce. Díky návrhu na míru mohli designéři využít každý centimetr čtvereční ve prospěch majitele, a tak kromě přihrádky v pracovní desce je k dispozici i knihovna, otočená směrem do obývacího pokoje.

Díky kompletní rekonstrukci bylo možné zabudovat oboustranný lihový krb

Části pro relaxaci dominuje nepřehlédnutelná sedací souprava v eklektickém stylu. Je vyrobená na míru, takže velikostí dokonale odpovídá rozměru místnosti, navíc přináší i praktický prvek. Po sundání opěradel totiž může sloužit jako příležitostné spaní pro návštěvy. Vzor čalounění perfektně ladí s ořechovou dýhou, která je po celé výšce příčky oddělující ložnici. 

Dýha ořechu zakrývá celou příčku oddělující polyfunkční prostor od ložnice

Při rekonstrukci pamatovali návrháři na všechny detaily a nezapomněli ani na dekorativní prvky. V tomto případě zvolili oboustranný lihový krb, který majitelé vidí jak z obývací části, tak i z ložnice.

V celém bytě je jednotná podlahová krytina z vinylových dílců

Vestavěné šatní skříně jsou součástí dělicí příčky a poskytují dostatek úložného prostoru. I na nich je použita ořechová dýha. Právě použití malého množství materiálů a barev sjednocuje celý 83,5 m2 velký interiér. Moderní tvary i provedení mu dodávají osobitý šmrnc.

Foto a realizace: LEBON

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login