Návštěvy bytů

Zasklili balkón, a zvětšili tak obytnou plochu: Výhledu od jídelního stolu se nemůžou nabažit

Od   | 

“Výhledu od jídelního stolu se nemůžu nabažit,” přiznala majitelka tohoto 70 m2 velkého bytu, který prošel kompletní rekonstrukcí. Zásadní změnou bylo prosklení balkónu, díky čemuž se zvětšil obytný prostor a majitelka navíc získala dech beroucí pohled do okolní zeleně.  

Úzkou chodbou se vchází přímo do srdce domova, ve kterém převládají modré tóny. Zdroj: Zalc Arquitetura

Byt je navržen standardně, podle současných trendů. Srdcem je obytný prostor, ve kterém je propojená kuchyně s obývacím pokojem a navazující jídelna s dech beroucím výhledem. Ložnice a pracovna jsou samostatné, k dispozici jsou pak dvě koupelny. Cílem bylo vytvořit velkorysý prostor, který vyzdvihne ruční výrobu a vévodí mu pastelové tóny. Jedním z kroků byla přeměna terasy na uzavřenou místnost sloužící jako jídelna.

Jídelna byla umístěna do prostoru, kde byl původně balkón. Zdroj: Zalc Arquitetura

Ústředním bodem bytu je rozsáhlý policový systém v obývacím pokoji. Sahá až ke stropu a poskytuje dostatek úložného prostoru pro knihy, rostliny a předměty od místních designérů. Kromě toho napomáhá vtisknout prostoru život a jedinečnou osobnost. Před knihovnou se nachází část vymezená pro lenošení. Je vybavená pohodlnou pohovkou ve stříbrném odstínu, pruhovaným koberečkem a malým kruhovým stolkem. Na protější stěně je připevněna plochá televize, pod ní jsou umístěny betonové police, které se táhnou od vchodu do kuchyně, kde jedna z polic splývá s kuchyňským barovým pultem z betonu.

 

Hledáte světla z přírodních materiálů?

 

Kuchyň je řešena lineárně, paralelně lemuje obývací pokoj s vyústěním do jídelní zóny. Kromě betonové pracovní plochy se v kuchyni nacházejí skříňky a podlaha v různých odstínech modré – barvy hojně používané v celém interiéru. V kuchyni je dostatek úložného prostoru a zároveň nechybí pocit otevřenosti. Ze stropu visí dřevěné police, na které majitelka umístila květináče s rostlinami s převislými šlahouny.

Jídelna je vybavena dřevěným stolem, lavicí a světle růžovými židlemi. Velké prosklené stěny nabízejí dechberoucí výhled na město a park. V klidových zónách bytu designéři opakovali barevné odstíny a textury užité ve společenské části. Povrchovou úpravou stěn v obou koupelnách je betonová stěrka. V ložnici je čelo postele a noční stolky vyrobené ze dřeva. Stolky zdobí unikátní designové lampičky ve tvaru půlměsíce.

Ložnice je zařízena jednoduše a nese se v zemitých tónech. Zdroj: Zalc Arquitetura

Zdroj: Zalc Arquitetura

Fotogalerie:

 

 

Vysává i vytírá najednou. S naším slevovým kuponém je 10% dolů

 

 


You must be logged in to post a comment Login