Návštěvy bytů

Vmáčklý mezi sousedy: Sympatický menší domek skýtá veškeré pohodlí

Od   | 

Tento krásný, nevelký domek, jakoby vmáčklý mezi dva sousední, patří už po tři generace jedné rodině, a tak je jasné, že nevyhovoval nárokům na moderní bydlení – prostory byly příliš oddělené, stropy nízké a celé bydlení působilo stísněným dojmem. Mladý pár jej nechal zrekonstruovat, podívejte se na výsledek.

Zachováno bylo více méně jen obvodové zdivo, dům dostal kompletně  nové “vnitřnosti”. Dům má teď tři nové zóny, přízemí propojené s exteriérem vpředu i vzadu, patro a luxusní střešní terasu. Obývací pokoj, kuchyň, předzahrádka,  prostor ke grilování, střešní terasa – to vše je maximálně propojeno a prolíná se.

Interiér je laděn do přírodních barev a materiálů. Zdroj: Estúdio BRA

Prosklený vstup provzdušňuje prostor

Už samotný vstup do domku je poměrně netradiční. Po zamčených vratech zahrady už  vás čekají pouze celoprosklené vstupní dveře, oddělující interiér domu od malé vstupní předzahrádky, kde po straně najdeme záhon s  rostlinami, jinak je ale prostor vydlážděný a odpadá tak téměř jakákoliv nutnost údržby. Vcházíme do kuchyně s jídelnou, a pokud budeme pokračovat rovně, dostáváme se dále do obývací části a venkovního grilovacího prostoru s malou venkovní kuchyní. Jídelní stůl a ostrůvek na vaření z mramoru jsou jakousi pomyslnou stěnou – ti, kdo jdou do kuchyně, zamíří doleva, ti, kdo pokračují dále do obývací části, doprava. Kuchyň se skládá z nábytku navrženého na míru. Ozdobné zdivo prostor zútulňuje, stejně, jako teplý tón dřeva.

Po straně vstupního dvora se našel prostor pro zeleň. Zdroj: Estúdio BRA

Schodiště na dvě části

Schodiště do horního patra je nestejnorodé, což z něj vytváří velmi zajímavý interiérový prvek. První jeho část je vytvořena z leštěného železobetonu a druhé z masivní skládané kovové desky. Strop v provedení prken je také zajímavý a podtrhuje přírodní vzezření interiéru. Atmosféru doplňují otevřené police na knihy a oblíbené předměty majitelů, což budí velmi domácký, příjemný dojem. Horní patro je rozděleno na dvě samostatné ložnice s příslušenstvím – prozatím pro přátele a známé mladého páru, do budoucna třeba pro rodinu

Dům je úzký, na vzdušnosti mu to ale neubírá. Zdroj: Estúdio BRA

Posezení pod větvemi

Při průchodu do obývacího pokoje tento dojem jen zesiluje: od pohledu mimořádně pohodlné křeslo s lenoškou, přívětivá sedací souprava a hlavně propojení se sympatickou grilovací terasou, kde si majitelé nechali udělat i malou venkovní kuchyni, takže párty může začít a hosté nemusí courat pro občerstvení přes obývák.  Dokonce i samostatná toaleta je k dispozici. Vzrostlý keř Jaboticaba uprostřed terasy byl zachován a dal jí neopakovatelnou příjemnou atmosféru – posezení pod slunečníkem z listů se zkrátka jen tak něco nevyrovná. Navíc tento neobyčejný keř plodí přímo na svém kmeni chutné ovoce.

Velké okenní tabule vnášejí do nevelkého interiéru dostatek denního světla. Zdroj: Estúdio BRA

Střešní zahrádka má dokonce malý trávník 

Schodiště vede dále až na střešní terasu, na které najdete dokonce i malý trávníček a zeleninovou zahrádku. Ve velikosti tak akorát na údržbu, nemyslíte? Bazén se sice na tak malý prostor nevešel, ale v létě zde napospas horku nezůstanete, je možné se osvěžit sprchou. Voda, kterou použijete, steče rovnou do trávníku a zavlaží jej. Jediné, co terase schází, je pocit soukromí – z nedalekého vysokého domu je na ni zdánlivě velmi dobře vidět, vzdálenost je však naštěstí poměrně rozumná.

Na střeše vznikla celkem prostorná terasa. Zdroj: Estúdio BRA

 

Fotogalerie:

 

Navštivte s námi tuto vydařenou koupelnu

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login