Návštěvy bytů

V útulném 2+1 si užívá dostatek prostoru i pohodu na terase

Od   | 

I když je tento byt zařízený převážně ve střídmých odstínech a pestrou paletu barev byste našli asi jen v šatníku majitelky, vyzařuje pozitivní energii, která je přítomná na každém kroku. Pojďte s námi nahlédnout do jeho kouzelných zákoutí!

Už zádveří tohoto švédského bytu, na které navazuje spojovací chodba vedoucí do kuchyně, sociálního zařízení a dvou obytných místností, vás ohromí původními vysokými stropy, ze kterých dýchá půvab starých časů. Aby byl tento prostor zřetelně definovaný, ponechali v této části architekti starou dlažbu, která je praktická především v deštivých a zimních měsících. I šatna, pokud se tak dá nazvat, je vizuálně zvýrazněná tapetou posetou barevnými květinami, ke které je nenápadně připevněný stylový věšák ve tvaru stromu.

Na původní dlažbu v předsíni navazuje dřevěná podlaha v teplém odstínu, která se rozprostírá po zbylé části bytu. Žádnému oku návštěvníka jistě neunikne pohled na zrenovovanou vestavěnou skříň. Její obsah majitelka jako milovnice bot pojala po svém, v případě nutnosti by se ale určitě našlo místo i pro druhého obyvatele. Vzhledem k tomu, že se byt rozkládá na 58 m2 a dispozičně se jedná o 2+1, není tady nouze ani o dostatek soukromí. Šestnáctimetrová ložnice poskytuje místo nejen pro manželskou postel a dvě velké šatní skříně s posuvnými dveřmi, ale i pro sympatický pracovní koutek, který poutá pozornost mimo jiné i díky stylovému pracovnímu stolu. Převládající bílá barva, velká zrcadla a dostatek denního světla, které se v nich odráží, celý pokoj dokonale prosvětlují a zvětšují, i proto si designeři mohli dovolit umístit na stěnu za čelo postele tmavou tapetu, která vymezuje prostor pro spaní.

Druhým samostatným pokojem je prostorný obývák, který se nachází na levém konci chodby. Zařízený je ryze prakticky a bez zbytečností. Pohovka se dvěma konferenčními stolky vyplňují část u okna, na straně dveří pak vašemu pohledu neunikne jednoduchý čtenářský koutek se stojací lampou a otevřená nástěnná knihovna.

Naproti obývacímu pokoji se nachází kuchyň, která vzhledem k rozloze bytu nabízí komfortní prostor pro přípravu jídel, stolování a setkání s přáteli. Jak už to ve Skandinávii bývá zvykem, její skříňky jsou v bílém provedení. Kontrast dotváří černá žulová deska a nerezová zástěna, se kterou ladí všechny spotřebiče. Výšku stropu tady architekti využili na maximum a úložné prostory v horní části linky vyřešili dvojitými klopnami. Na protější stranu umístili jídelní stůl, který v sobě zahrnuje další místo pro skladování kuchyňských i jiných potřeb a zároveň slouží jako kuchyňský ostrůvek pro potřeby vaření.

Když si majitelka chce vychutnat ranní kávu, podvečerní relax nebo skleničku vína s přáteli venku, má k dispozici skvostnou terasu. Výhled je sice situovaný do místní zástavby, přírodní duch v podobě zahradního nábytku, dekorací a živých květin jí to ale s přehledem vynahrazuje.

Spojnici mezi kuchyní a obývákem tvoří skromná koupelna, které opět dominují světlé odstíny zvýrazněné tmavě modrou podlahou. Asi vás na první pohled zarazí ne příliš estetické řešení odpadního odtoku, stylová retro vana a decentní dekorace jsou snad ale vkusnou náplastí.

Fotogalerie:

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login