Návštěvy bytů

Startovací byt pro mladý pár: Netradiční pojetí není pro každého

Od   | 

35 metrů čtverečních není mnoho, zvláště když nevyhovuje ani půdorys. Proto se mladý pár rozhodl pro radikální rekonstrukci nevelkého bytu, které podřídili zejména dispozici a kvůli finančnímu limitu ponechali řadu stavebních úprav tak, jak jsou. Není to pro každého, ale výsledek působí originálně i mladistvě. Ostatně posuďte sami. 

Okno do zahrady vyzdvihuje atmosféru v bytě. Zdroj: Replus Bureau

Velkým plusem takto malého domova je přilehlá zahrada, do které mohou majitelé vstoupit přímo z bytu. To, že se nachází v cihlovém domě, dokazuje mimo jiné i interiér, kde byly přiznány cihlové stěny, a vznikl tak výrazný dekorativní prvek. Zajímavě vypadá i jejich různorodost. V obývací části byly natřeny černou barvou a tento odvážný krok vlastně nebyl vůbec špatným rozhodnutím. V celkovém pojetí působí černá stěna originálně, a to i na takto malém prostoru. V koupelně a kuchyni se naopak rozhodli pro klasické oranžovo-červené cihly, které interiéru dodávají barevnost a hravost. Stylově vypadají i přiznané rozvody, podtrhující industriální styl.

Vyvýšené patro šetří místo v prostoru. Zdroj: Replus Bureau

Obývací prostor, který je z celého bytu největší, disponuje vysokým stropem, díky kterému bylo možné zakomponovat vyvýšené lůžko na spaní. K němu vede po straně úzké, dřevěné schodiště, které zespodu slouží jako knihovna a prostor pod lůžkem majitelé využili pro vestavěné skříně. Právě toto vybavení se prodražilo, jelikož do takto atypického bytu bylo potřeba dát přednost nábytku na míru tak, aby byl využit každý centimetr. Černou stěnu doplněnou o klasicky bílou barvu příjemně změkčuje dřevo, ze kterého je vyrobená postel, ale také skříně nebo parketová podlaho. Ta je původní, pouze nově zbroušení a nalakovaná. Z postele, ale i sedačky mohou majitelé sledovat oblíbený film, který je možné promítat přímo na velké plátno umístěné naproti lůžku. Žádnou obývací stěnu tady opravdu nehledejte. Mladý pár si vystačí s jednoduchým nízkým televizním stolkem a dřevěným parapetem.

Prostorné plátno nabízí milovníkům filmů příjemnou podívanou. Zdroj: Replus Bureau 

Z obývací části se dostáváme do kuchyně, kde skvěle kontrastuje cihlová stěna a moderně zařízená kuchyňská linka. Ta sice není příliš prostorná, ale pro běžný chod domácnosti je dostačující. Velká část kuchyně byla zvolena ve světlém, dubovém dřevě a zbytku dominují matně černé skříňky. Nechybí ani variabilní kuchyňský ostrůvek, který slouží jako pracovní plocha i jídelní stůl. Industriální styl umocňuje betonová stěrka, která byla použita jak na některých stěnách, tak i na podlaze, čímž se odlišuje od obývacího pokoje. Strohé linie doplňují LED pásky prosvěcující z kuchyňských komod, ale i zajímavý lustr s reflektory, které lze nastavit různým směrem.

LED pásky i designové světlo příjemně oživují industriální styl. Zdroj: Replus Bureau

Za skutečnou raritu považujeme malou koupelnu, kde se přenášíme přímo do dob minulých. Stěny v podobě surových cihel dávají interiéru pravý směr, stejně jako betonová stěrka na podlaze, i na částech stěn. Ani tady nechybí viditelně přiznané rozvody a potrubí, nebo reflektorová svítidla. Koupelnu doplňuje čistě bílá sanita a nechybí ani prostorné zrcadlo. Více tady toho z důvodu omezené dispozici nehledejte.

Koupelna je úzká, ale vměstnalo se sem vše potřebné. Patří mezi hlavní skvost bytu. Zdroj: Replus Bureau

Zdroj: Replus Bureau

 

Fotogalerie:

 

 


You must be logged in to post a comment Login