Návštěvy bytů

Startovací 2+1 překvapí praktičností i útulnou atmosférou

Od   | 

Mladý muž si v paneláku pořídil svůj první byt a na zařízení měl zkrácený finanční limit. I tak se ale nenechal odradit a do proměny svého 2+1 se pustil s nadšením. Vybíral nejnutnější kousky, jejichž účel i design ale musely odpovídat jeho vysokým nárokům. Výsledkem je jednoduchý interiér bez zbytečných příkras, který i přesto působí útulně a kam se mladík rád vrací domů.

Z vchodových dveří se přes velmi malou předsíň ocitáme rovnou v obývacím pokoji. Právě kvůli nedostatku místa tu mladík zřídil nápaditý věšák sestávající jen ze zavěšené černé konzole, na kterou se na ramínka vaší kabáty a bundy. Nechybí zrcadlo, které je zároveň ozdobou srdce domova. Ve vstupu jsou k dispozici jen vestavěné skříně, které ovšem zastávají i funkci botníku.

Věšák na kabáty musel majitel umístit až do obývacího pokoje, protože v nevelkém vstupu pro něj nebylo místo

Obývací pokoj byl stejně jako ostatní místnosti ponechán v bílé barvě, kterou příjemně doplňuje vinylová podlaha ve světlém dekoru dřeva. Pod velkým oknem byla posazena kožená sedací souprava v černé barvě, kterou doplňuje ikonické designové křeslo. Klasickou obývací stěnu nahradila nízká komoda, která poskytuje úložný prostor a zároveň místo pro dekorace. Prosvětlený interiér doplňuje zeleň, hlavní ozdobou je ale perský koberec vnášející příjemný barevný tón do místnosti.

Byt je situován na jih, a tak si sem muž dopřál klimatizaci

Stísněný prostor kuchyně si žádal sestavu v jedné rovině, kterou nechal majitel vyrobit na míru prostoru. Bílé stěny, obklad i dlažba v kuchyni dovolily do malého prostoru zakomponovat tmavě zelené skříňky doplněné stříbrnými úchytky. Záměrně do kuchyně nebyly pořízeny horní skříňky, protože by již tak malý prostor ještě zmenšily. Celá stěna za linkou byla obložena bílými obklady, na které byla umístěna nejen digestoř, ale i nástěnné svítidlo. Do pracovní desky byl zasazen jedno dřez a varná deska se dvěma plotýnkami, čímž zbylo místo pro práci. Nechybí panelový úložný prostor v bílé barvě s bezúchytkovým systémem, do kterého byla zabudována také multifunkční trouba. Součástí malé kuchyně je i vstup na zasklenou lodžii, která prostor bytu o důležité metry zvětšuje. Do místnosti se zároveň musel vměstnat i malý jídelní stůl. Majitel vybral kulaté provedení, které nevelkému prostoru sluší. 

V malé kuchyni chybí horní skříňky. Díky tomu působí nestísněným dojmem

Od obývacího pokoje oddělují vstup do ložnice dřevěné dveře na pojezdu, díky kterým lze v obou místnostech vytvořit příjemné soukromí. Jednoduchá postel na dřevěné konstrukci, doplněna dvěma stolky v podobě dřevěných pařezů je hlavní dominantou místnosti. Vedle postele bylo navíc umístěné látkové křeslo, ve kterém majitel nejen rád odpočívá, ale i studuje. Z toho důvodu k němu bylo zavěšeno ikonické reflektorové svítidlo firmy Flos.

Ložnice je zařízena účelně, designová svítidla ji dodávají patřičný šmrnc

V bytě je řada vestavěných skříní, do kterých může majitel ukládat všechny potřebné věci. Díky tomu může nevelké prostory ponechat maximálně otevřené a použitím bílé a doplňkové výraznější barvy působí výsledek originálně. K tomu napomáhá i několik ikonických předmětů, které si muž vezme sebou, až se bude stěhovat do většího bytu.

Koupelna je spojená s toaletou, i přesto je místnost malá. Proto zvolil majitel jednoduché bílé obklady, které jsou i finančně nenáročné, a doplnil je šedým nátěrem stěn i stropu. Umyvadlo zasadil do přizděné police navazující na vanu, kterou využívá i pro rychlou sprchu. Jednoduchý vzhled doplňují chromové baterie s nadčasovým designem.

Bílé obklady a dlažba je kombinována s šedou barvou na stěnách i stropě

Fotogalerie:

Zdroj: Room Design Buro 

 

Pojďte si s námi zalovit

 

 

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login