Návštěvy bytů

Romantické 2+kk s nádechem Provence

Od   | 

“Fialová barva byl trochu úlet, na jednu stranu jsem se bál a na druhou jsem se těšil,” vzpomíná majitel na moment, kdy se rozhodoval o barevnosti nového bytu. Přestože zvolil výraznou barvu a navíc ji použil v hlavním prostoru na všechny stěny, přiznává, že ani po letech by ji neměnil.

Byt se nachází v klasickém činžovním domě postaveném na počátku dvacátého století, a tak není divu, že dispozičně ani výbavou neodpovídal. Proto musely prostory projít náležitou rekonstrukcí. Přestože zpočátku majitel konzultoval budoucí vzhled domova s architektem, jeho práce mu nepřirostla k srdci a do rekonstrukce se pustil sám. Vymyslel novou dispozici, zařízení, materiály a barvy. Vzhledem k pracovnímu vytížení pak na samotné práce dohlížela paní Baldovou a po pěti měsících se i s přítelem mohl nastěhovat.

Srdcem bytu je velký polyfunkční prostor, v jehož jedné části se nachází kuchyně navržená do tvaru písmene L. Na ni navazuje jídelní stůl a dále rohové sezení. Zařízení je v naprosté většině v bílé barvě a tvarově navazuje na venkovské zařízení. Bílo-fialovou kombinaci oživuje dřevěný nábytek ponechaný ve své původní podobě.

Majitel má rád doplňky, proto je v jeho novém domově vše doladěno do posledního detailu. Kromě bytových textilií tu nechybí další dekorace, od svíček, přes bohatě zdobené svícny a další drobnosti, které dělají v domově tu správnou atmosféru. Za posuvnými dveřmi se nachází ložnice, kterou bylo možné díky otevírání dveří zařídit maximálně komfortně, prosklení navíc propouští světlo, a tak nevelká místnost působí větším dojmem. Tomu napomáhá i zvolená barevnost.

Ložnice se nese v žluto-zeleném ladění, které nevelkou místnost rozjasňují. Vešla se sem standardně velká postel s šíří 180 cm a každý z partnerů má vlastní přístup k lůžku. Ani tady nechybí dekorace, které místnost zútulňují.

Díky rekonstrukci prošla obnovou i koupelna,který byla zvětšena tak, aby se sem vešel dostatečně velký a pohodlný sprchový kout. Zemité tóny jsou nadčasové a budou pěkně působit i v budoucnu. Závěrem majitel konstatuje, že rekonstrukce dopadla lépe než očekával, a že se sem vrací rád, protože je byt navržen přesně podle jeho představ. A které místo má nejraději? “Rozhodně terasu, na té trávím v letních měsících veškerý možný čas.”

Fotogalerie:

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login