Návštěvy bytů

Rekonstrukcí prosvětlili celý byt a interiér vyšperkovali dřevěnými prvky. Dotek přírody pohladí po duši

Od   | 

Původně tento byt sestával ze tří nevelkých pokojů, které postrádaly vzdušnost i světlo. Majitelé se proto rozhodli pro razantní rekonstrukci, díky níž získali prosvětlený domov, který odpovídá jejich životnímu stylu. Interiér se nese v přírodním duchu, a tak není divu, že se tady mladému páru a jejich dětem bydlí opravdu velmi dobře.

Největší změnou prošlo srdce bytu. Byly tu vybourány nepotřebné příčky a vznikla místnost, ke které se připojil i nově prosklený balkon. Na ni přes jídelní stůl a kuchyňský ostrůvek plynule navazuje kuchyně. Tady se schází celá rodina. Dětské pokoje a ložnice manželů jsou samostatné místnosti, kde každý nachází potřebné soukromí.

Jádro bytu je obloženo světlým dřevem

Vstup do bytu plynule přechází v obytnou místnost, ve které nás uvítá dřevěné obložení stěn. Hlavní kubus je obložen světlými, úzkými palubkami, které skvěle ladí s jednoduchou světlou dlažbou. Součástí obložení jsou i dveře, které jsou ze stejného materiálu, a tak splývají s materiálem.K jednoduchému vzhledu zvolili majitelé světlou sedací soupravu doplněnou barevnými polštářky. Stěna naproti sedačce je rovněž obložena dřevem, ve kterém je umně, na návrh architektů, začleněn úložný prostor, na který volně navazuje sezení z modrých polštářů. To je k dispozici i při příchodu nebo odchodu, to proto, že se nachází v blízkosti vchodových dveří. Textura dřeva se prolíná s texturou betonu použitého na stropech, materiály doplňují jemné dekory v bílo-modrém provedení. 

Vstup plynule navazuje na obytný prostor

Na obývací prostor navazuje jednoduchý jídelní stůl doplněný židlemi se světlým potahem a stropním svítidlem v jemném šedém tónu. Ten navazuje na výmalbu zdí, které tu kvůli statice stavby musely zůstat. Rekonstrukcí byly zpevněny a vytvářejí předěl v podobě kuchyňského ostrůvku. Tím bylo docíleno, že kuchyně není oddělena, ale je součástí polyfunkčního prostoru, přestože se původně nacházela už v jiné místnosti. 

Stěna mezi kuchyní a obývákem musela kvůli statice stavby zůstat, a tak byla zbourána jen zčásti. Tím vzniklo okno a kuchyně tak mohla být nově propojená s obývákem

V kuchyni září blankytně modrá

Kuchyni navržené do jedné roviny dominuje příjemná, blankytně modrá barva, kterou nesou horní skříňky a zároveň i decentní obklad stěny mezi nimi. Dolní řada úložného prostoru byla laděna do bílé barvy a kromě zásuvkového systému ji majitelé využili především pro vestavěné kuchyňské spotřebiče, které pečlivě vybrali ve světlých barvách, čímž nenarušují jemné a světlé linie. Kuchyně je sice úzká, ale díky dlouhé sestavě, která zabírá celou délku stěny, skvěle postačí. Kromě dvou mycích center a varné desky disponuje kuchyně i dostatečným pracovním prostorem. I tady je položena krémová dlažba, čímž se oba prostory opticky více sjednotily. Dostatečné světlo majitelům poskytuje nejen řada vestavěného osvětlení ve stropním podhledu, ale i prostorné okno.

Kvůli nedostatku prostoru byla pračka navržena do kuchyně. V blízkosti nechybí samostatné mycí centrum.

Koupelnu sice zmenšuje zkosená stěna, ale pro běžné potřeby rodiny naprosto postačí. Kromě toalety se do místnosti vešel i prostorný sprchový kout a moderní umyvadlová skříňka umístěná na zkosené stěně. Tu doplňuje i zrcadlová skříňka s LED podsvícením nad umyvadlem, která prostor opticky zvětšuje. Prosvětlenému prostoru dopomohla nejen elegantní mozaika, ale i béžová dlažba a malé okénko ve zdi.

Mozaika je nadčasová a světlý odstín se brzy neokouká

Zdroj: Estúdio BRA

Fotogalerie:

 

Pojďte si s námi zalovit

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login