Návštěvy bytů

Rekonstrukcí 3+1 získali o pokoj navíc. Každý člen rodiny tak našel své soukromí!

Od   | 

Při plánování celkové rekonstrukce měli mladí manželé od začátku jasno, že jejich nový byt 3+1 musí upravit na dispozici 4+1. Ke spolupráci přizvali architekta, který byt navrhl přesně podle jejich požadavků, a protože pracovali s odborníkem, přidal i pár vychytávek, na které by možná ani sami nepřišli.

Při vstupu do haly a chodby na nás dýchne jakási “jednoduchost”. Prolínají se zde totiž bílé stěny, v kombinaci s vestavěnými dřevěnými skříněmi, které ukrývají spoustu úložného prostoru, který rodina s dětmi opravdu nezbytně potřebuje. Díky skříním bez úchytek a dveřím ve skrytých zárubních vstup působí světle, vzdušně a uspořádaně. Po celé hale a chodbě byla nainstalována na strop jednoduchá světla s LED, jejichž zásluhou rodina ušetří energii a místnost je navíc skvěle osvícena. Vstupní hala díky otevřenému prostoru nemá nouzi o dostatek denního světla, jelikož volně přechází v kuchyni spojenou s obývacím pokojem. Po celé hale je položena dřevěná, dubová podlaha, která spolu se stejným odstínem vestavěných skříní a bílými stěnami dodává prostoru na severském nádechu.

Dřevěná podlaha, vestavěné skříně a bílé zdi působí svěže a uspořádaně

Obývací pokoj je podle současného trendu spojený s jídelnou a kuchyní. Vzhledem k velkému oknu není nouze o denní světlo, a tak stačilo nainstalovat pouze stropní designové osvětlení. Stěny se nesou opět v čistě bílé barvě. I na stěně za televizí je umístěna dřevěná plocha, díky níž místnost nepůsobí sterilně a chladně. Vychytávkou obývacího pokoje je vestavěná knihovna, na kterou se vejde nejen velké množství knih, ale která zároveň neubírá potřebné místo. Majitelé zvolili velkou sedací soupravu v šedé barvě do tvaru písmene L, která v kombinaci bílých barev a dřeva skvěle ladí. Za pohovku byl umístěn černobílý široký obraz, který dodá místnosti “šmrnc”. Na okna byly nainstalovány šedé dekorační závěsy.

Obývací pokoj stačilo doplnit bílým konferenčním stolkem a živými rostlinami. Prostor mezi obývacím pokojem a kuchyní je vyplněn dřevěným jídelním stolem, který obklopují stylové šedé židle. U stěny je šikovně umístěná houpačka, díky které je dítě během vaření rodičům stále na očích.

Propojené místnosti jsou v posledních letech stále více trendy

Chloubou místnosti je kuchyně do tvaru písmene U v lesklé, krémové barvě, ze které hospodyňka nejen jednoduše podává jídlo na stůl, ale z níž má také výhled do obývacího pokoje, čímž je rodina stále pospolu. Prostor mezi horními a dolními skříňkami tvoří sklo v bílé barvě, ve stejném ladění je i pracovní deska.  A protože jsou majitelé puntičkáři a chtějí mít vše sladěné do posledního detailu, pořídili dřez i indukční desku v čistě bílé barvě. Vzdušnost kuchyně podtrhují i skříňky bez úchytek a moderní, designová digestoř a jak jinak, než taktéž v bílém odstínu. Kuchyni stačilo dovybavit stříbrnými spotřebiči, které do této kombinace dokonale zapadnou. 

Moderní krémová kuchyně podtrhuje styl celého bytu

I ložnice je stejného rázu jako ostatní místnosti bytu – dubová podlaha a bílé stěny. Skvělou volbou jsou vestavěné bezúchytkové šatní skříně v bílé barvě, které na první pohled ani jako skříně nevypadají. Na okna majitelé zvolili závěsy v kávové barvě, stejně jako barvu čalounění postele. Ta je z každé strany doplněna originálními závěsnými komodami, sloužícími také jako noční stolky. Stěnu nad postelí dekorují fotografie ze společných dovolených. 

Zabudované šatní skříně neuberou žádné místo a proto působí decentně

Pracovna slouží nejen pro práci a studium, ale také jako místnost pro kytarového nadšence a případně jako pokoj pro hosty. Kromě bílých zdí zde nalezneme dominantu v rohu, v podobě dřevěné části zdi, na které jsou pověšeny kytary. Místnost je vybavena rozkládací dvoumístnou pohovkou pro případné přespání návštěvy a bílým psacím stolem s počítačem pro občasnou práci. Bílou stěnu majitelé vyšperkovali širokým obrazem.

Kytary na dřevěné části stěny jsou dominantou místnosti

Do koupelny majitelé vybrali krémovou dlažbu, i stejné obklady na zdech. Na masivní dřevěnou skříňku bylo umístěno moderní umyvadlo a na stěně zrcadla s možností odkládání kosmetiky. Přáním majitelů byl velký, průhledný sprchový kout, který se do koupelny vešel přesně na centimetr. Dostatečné osvětlení zajistí dlouhé, vestavěné LED světlo ve stropě po celé místnosti. Toaleta je umístěna samostatně. 

Krémová barva spolu se dřevem k sobě báječně ladí

 

Fotogalerie:

Kontakt: Master design

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login