Návštěvy bytů

Rekonstrukce loftového 2+kk dopadla výtečně. Majitel vsadil na barvy a vyhrál!

Od   | 

Byt se má kupovat podle adresy. Vše ostatní, samozřejmě až na velikost, lze změnit. S tímto kupoval mladý muž loftový byt, který byl původně v dezolátním stavu. O koupi rozhodlo právě skvělé místo, které je v centru jednoho z evropských velkoměst a jehož střechy může z prostorného balkonu pozorovat. 

Polyfunkční místnost tvořily původně dvě místnosti. Ty byly rekonstrukcí spojeny a vznikla prostorná místnost, které vévodí okno velké přes obě patra. Tím sem vchází dostatek denního světla, které majitel využil pro hru barev a stínů.

Od vchodových dveří se návštěvník dostane přes malou šatnu rovnou ke kuchyňskému koutu. Vzhledem k životnímu stylu není kuchyně velká. Tvoří ji jedna spížní skříň a 180 centimetrů dlouhá kuchyňská linka doplněná ještě skříňkami poskytujícími další pracovní a úložné místo. V blízkosti se nachází jídelní stůl se židlemi na jedné straně, druhou doplňuje lavice. K bílému laku je zvolen dekor dřeva, který skvěle koresponduje s dřevěnou podlahou položenou v celé místnosti.

Úložné prostory jsou vyřešeny nábytkem na míru prostoru. Stěnu s krbem obepínají otevřené police navržené až ke stropu. Stejně je tomu tak na druhé straně, kde je kombinace otevřených polic s řadou menších zásuvek. Naproti krbu je umístěna prostorná sedací souprava s jednoduchým kovovým podnožím. K dispozici je několik menších stolků, které jsou v hlavním prostoru umístěny podle potřeby.

Už od počátku věděl majitel, že chce barevný byt, protože barvy v něm evokují radost a vnášejí optimistickou atmosféru. Vsadil na odstíny azurově modré, která díky dostatku denního světla navozuje v městském bytě blízkost moře. Modře je vymalována nejen dominantní stěna s krbem, ale tapetou s modrým motivem ozdobil i stěnu pod pódiem. Modrou sedací soupravu doplňují polštáře v odstínech tón v tónu a šedá a nechybí krásné koberce. Všechny textílie navrhla do bytu firma GAN, která zároveň oblékla i okna.

Do horního patra situoval majitel ložnici a pracovnu. Vzhledem k tomu, že tu žije sám se dvěma psy, nevadí otevřené uspořádání. Aby docílil co nejjednoduššího vzhledu, nechal vyrobit otevřené schodiště, na které navazuje horní zábradlí. Jednoduché kovové linie v prostoru nepřekážejí, bílá barva se skvěle hodí k azurovému odstínu.

Ptáte se, proč byt působí tak jednoduše, a přitom elegantně a nápaditě? Všimněte si doplňků, jako je například výrazná komoda, osvětlení a samozřejmě všechny textilie.

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login