Návštěvy bytů

Příjemných 60 m2: Moderní dispozice a teplé zemité odstíny dělají domov výjimečným

Od   | 

Těchto 60 m2 patří mladým manželům, kteří si přáli především maximálně otevřený prostor, a přitom také zachovat určitý pocit intimity. Na tomto domově je patrné, že díky kvalitnímu dispozičnímu řešení, je takové řešení možné. A co víc – může vypadat i velmi nadčasově a elegantně.

Vstupní prostor byl vymezen dřevěným obkladem. Zdroj: Int2Architecture

Předsíň v bytě původně ani neexistovala, nicméně designéři přišli se šikovným řešením. Na míru prostoru navrhli nábytek, který zabydluje vstupní část a tvoří prostor pro uložení bot a bund a z druhé strany, směrem do obývacího pokoje, slouží jako knihovna. Velmi efektní je propojení dřevěným obložením, které tvoří příjemnou dekoraci. Díky tomuto řešení se tak při vstupu do bytu neocitáme přímo v obývacím pokoji. Tuto malou vstupní část majitelka také opatřila dlažbou s 3D motivem, která odolá nečistotám z venku.

Kterou toaletu se sprškou?

 

Kvůli nevelkému prostoru tu mezi místnostmi chybí standardní vyzděná příčka. Místnosti oddělují jen polopříčky, díky nimž prostor působí více otevřeně a vzdušně. Když se na byt zadíváme jako na celek, zjišťujeme, že se celý interiér nese ve světlých zemitých tónech. Barvu sem designéři vnesli jemným žlutým odstínem na nábytku a pastelově modrými doplňky. Součástí bytu jsou i jemné vzory, kterých si na první pohled téměř ani nevšimneme. Najdeme je například na rozdělujícím panelu, dekorativních kobercích či dlažbě.

Šikovně řešené polopříčky oddělují obývací prostor od kuchyně. Přesto je zanechávají opticky spojené. Zdroj: Int2Architecture

Velkou výhodou bytu je, že ačkoliv není příliš velký, najdeme zde spoustu praktického multifunkčního vybavení i úložných prostor. Tím pádem má všechno své místo a nikde se nic nechtěně nepovaluje. Prostornou knihovnu majitelka využila nejen pro oblíbené knihy, ale i pro dekoraci. Pracovní stolek zase disponuje dostatečným místem pro nejrůznější dokumenty. U rozdělujícího panelu najdeme masivní skříňku s prostorem pro uložení všech nezbytností, ale třeba i ložního prádla. Na komodu bylo navíc umístěno akvárium, které je majitelčinou velkou radostí. Klasickou obývací stěnu zastává jednoduchá nízká komoda v bílé barvě a k posezení poslouží rozkládací pohovka i žluté křesílko, které však primárně patří k pracovnímu stolku.

Pohovky s pohybem?

 

Za zmínku rozhodně stojí i kuchyně, která byla koncipována do jedné roviny. Zvolena byla v matně bílé barvě a v bezúchytkovém provedení. Jednobarevnost příjemně oživuje dřevěná pracovní deska, ale i obklad mezi horními a spodními skříňkami. Pracovní prostor osvětlují LED pásky a na horních komodách nechybí zajímavá reflektorová svítidla. Hned vedle linky byl situován jídelní stůl. Bílou desku stolu doplňují dřevěné nohy a nechybí ani čtyři plastové židle s dřevěným podnožím. 

Kuchyně je v jedné rovině. V blízkosti nechybí jídelní stůl. Zdroj: Int2Architecture

Ložnice majitelů je poměrně prostorná. Dominuje jí postel s výrazným dřevěným čelem doplněná nočními stolky. Jeden z nich je přizpůsobený potřebám majitelů, a tak slouží nejen jako odkládací plocha, ale pod ním je cíleně vybudovaný příjemný prostor pro pelíšek čtyřnohého mazlíčka. Místnost je opět zařízena ve světlých barvách, nechybí decentní dekorace. 

Do ložnice byla umístěna pouze postel. Šatní skříně supluje malá šatna. Zdroj: Int2Architecture

Zdroj: Int2Architecture

Fotogalerie:

 

Víme, kam pro jídelní stůl

 

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login