Návštěvy bytů

Při rekonstrukci bytu se manželé odvázali. Tady se rozhodne nudit nebudete!

Od   | 

Zařídit byt plný barev, designových kousků a neotřelých kombinací tak, aby výsledek nebyl splácanina, ale interiér, který má hlavu a patu a jehož řešení ohromí na první pohled není sice jednoduché, ale není to také nemožné. Právě o to se pokusil mladý manželský pár a sami se můžete přesvědčit, že se jim to podařilo na výbornou.

Původně neplánovali rozsáhlou rekonstrukci, ale když si uvědomili, že v bytě stráví několik let, rozhodli se pro radikální řešení. Nejprve připravili dispozici, která odpovídala jejich životnímu stylu. Všechny nepotřebné příčky navrhli vybourat, čímž vznikl velký polyfunkční prostor, ve kterém se návštěvník ocitne přímo od vchodových dveří. 

Rozlehlá místnost je opticky rozdělena pomocí dlažby. Zatímco v obývacím pokoji je světle šedý odstín, dlažba s dekorem patchwork vymezuje chodbu, která vede do ložnice a koupelen a zároveň opticky rozděluje obývací část od kuchyně. V ní jsou na zemi použity dlaždice s modrým florálním motivem. Na první pohled k sobě dekory příliš neladí, ale protože jasně opticky vymezují funkční zóny prostoru, nijak to v pojetí interiéru nevadí.

Kuchyně se nese ve dvou odstínech modré barvy, které k sobě vzájemně ladí. Vestavěné skříně navržené až ke stropu jsou v námořnické modré, která perfektně ladí s odstínem dlažby. Tato část kuchyně poskytuje úložný i pracovní prostor a jsou v ní integrované spotřebiče. Nechybí tu kávovar. Na sestavu navazuje kuchyňský ostrůvek určený pro práci i posezení. Ten je v o několik odstínů světlejší modré.

Kolmo na tuto část kuchyně navazuje další kuchyňská sestava navržená do výklenku. Je to hlavní pracovní část, proto se tu nachází mycí a varné centrum uspořádané do jedné linie. Vzhledem k tomu, že je v kuchyni dostatek úložného místa, nejsou v této části skříňky, ale jen otevřené police. Stěnu zdobí dlažba použitá v uličce vedoucí do ložnice. Tím je prostor propojen pomocí dekoru.

Každá zóna v bytě je vyšperkovaná do posledního detailu a je zajímavá pojetím sama o sobě. Zatímco v obývacím pokoji je police s roztomilými umělými kaktusy, na které navazuje stolek s deskou z kmene stromu, jídelní část je pojatá velmi jednoduše. I tak je ale díky nevšedně uspořádaným svítidlům co obdivovat.

V ložnici jsou použity dva různé typy dlažeb. Nesou se v neutrálních barvách i dekorech. Manželé si tu přáli pokojnější atmosféru. Modrá stěna barevně navazuje na provedení kuchyně a je doplněna černými dveřmi vestavěné skříně. Tmavé odstíny prosvětluje nábytek ze světlého javorového dřeva.

Rekonstrukcí vznikly dvě nevelké koupelny, zařízené jednoduše a funkčně. I tady je nevšední kombinace dlažeb a obkladů znovu v tmavých tónech. Ty rozveseluje sanitární zařízení v bílé barvě a denní světlo, které sem vchází okny.

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login