Dětské pokoje

Při návštěvě tohoto dětského pokoje se budete chtít vrátit zpět do dětství

Od   | 

Když se rodina rozroste a vy máte dětem vytvořit hezký a útulný dětský pokoj, bývá to často oříšek. A když k tomu musíte bojovat ještě s atypickým prostorem, je to oříšek dvojnásobný. Podívejte se, jak tyto “skořápky” rozlouskli interiéroví návrháři z belgických Antverp!

Podkrovní místnost venkovského domu zela prázdnotou, k tomu dvě malé děti na krku. Proto se jejich rodiče rozhodli oslovit profesionály, kteří jim pomohou pro jejich malé ratolesti vytvořit přístav radosti a štěstí. Použitím dřeva, barvy a hravé fantazie dokázali, že i s málem se dá vybudovat dětský pokoj, ve kterém by chtěl bydlet každý.

Centrem celé místnosti je dřevěná konstrukce, která odděluje prostor na dvě části. Jsou v ní ukryté postele pro oba sourozence, nad kterými se nápadně tyčí prostorná herna. Každý z chlapců tak má dostatek soukromí, a přitom si spolu můžou kdykoliv hrát.

Z každé strany konstrukce lemuje prostor pod střechou dlouhý stůl, který chlapci v budoucnu jistě využijí i pro školní povinnosti. Velká střešní okna a převládající bílá barva vytváří z pokoje světlé a čisté místo, žluté rámování nábytku podtrhuje hravost a veselost, které k dětství prostě patří.

Celá dřevěná konstrukce se dá považovat za multifunkční objekt, protože kromě úložného prostoru na hračky a šatních skříněk do ní designeři zabudovali i jednoduché knihovničky s bodovým osvětlením, takže si děti před spaním můžou listovat ve svých oblíbených knížkách.

A kudy do herny? Přece po jednoduchém žebříku, na kterém si chlapci utužují své fyzické dovednosti. Stejně jako obložení kolem postelí ho návrháři ponechali v přírodním provedení z borovice, čímž docílili příjemného kontrastu k ostatnímu nábytku v bílé barvě.

Originální hernička je místem, kde by chtělo trávit svůj volný čas snad každé dítě. Světlý, příjemný prostor ve tvaru domečku nápadně zvýrazňují malá okna geometrických tvarů, které jsou paralelou celého pokoje. Výhled z oken mluví za vše.

I když by se všechno potřebné pro děti vešlo do této jedné místnosti, podkroví bylo dostatečně velké na to, aby vedle ní návrháři postavili ještě jednu místnost. Ta slouží hlavně jako úložný prostor a šatna, ale kdo ví, třeba si tu najde své útočiště další přírůstek do rodiny.

Zdroj: Van Staeyen Interieur

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login