Návštěvy bytů

Potenciál nevelkého rodinného domku vytěžili na maximum, a to i včetně jeho polohy

Od   | 

Nevelký rodinný domek na okraji klidného předměstí se stal útočištěm pro čtyřčlennou rodinu. Ta hledala bydlení v okolí plné zeleně, ale zároveň v dobré lokaci, aby se bez větších problémů dostali každý den nejen do práce, ale i do školy. Po nekonečném hledání si pořídili nevelký, dvoupatrový domek, který si okamžitě přizpůsobili svému životnímu rytmu.

Bílou kuchyni doplňují sytě červená záda.

Kuchyně s jídelnou je situována ve spodním patře a disponuje velkým oknem na terasu, které lze prakticky otevřít, a propojit tak jídelnu s terasou a zahradou. Stěny kuchyně majitelé ponechali ve sněhově bílé výmalbě, protože do interiéru chtěli zakomponovat sytě červenou barvu. Tu použili na prostornou plochu kuchyňských zad a aplikovali ji na skleněnou desku. Zbytek kuchyňské linky ve tvaru písmene L doplňuje bíle zvolený korpus, včetně bílých dolních, i horních skříněk. O úložný prostor není v kuchyni rozhodně nouze, protože kromě klasických komod zde najdeme i praktické zásuvky a policový systém, na který byly umístěny kuchyňské potřeby taktéž v červené barvě. Na jedné straně kuchyně nalezneme nejen mycí centrum, ale i varnou desku. Druhá slouží především jako pracovní, či odkládací plocha.

Obývací pokoj je zařízený stroze, ale přesně podle majitelů.

Jídelní prostor navazuje na kuchyni a byl vytvořený v bezprostřední blízkosti francouzských oken, díky kterým lze místnost propojit se zahradou. Jídelní stůl majitelé vybrali v kulatém, bílém provedení, a doplnili ho čtyřmi dřevěnými židlemi. Stůl sice není moc prostorný, ale doposud čtyřčlenná rodina se k němu usadí bez problému. U stěny v jídelně vyniká prostorný příborník se světle dřevěným korpusem a bílými dvířky. Doplňuje ho prostorné zrcadlo, ve kterém se zároveň odráží okolní zeleň  a tím je obohacen celý prostor.  

Eklektický styl nezevšední

Obývací pokoj je prostorný a zařízený jednoduše. Vévodí ji pohodlná sedací souprava ve tvaru písmene L. Proti ní umístili majitelé nízkou komodu, která slouží pro ukládání a zároveň jako podstavec televizoru. V místnosti jsou položeny dřevěné palubky, chráněné lakem, doplněné kobercem. Jeho modrá barva je příjemným doplňkem k čalounění, které je v nadčasové kávové barvě.

Místo pod schodištěm bylo prakticky využito a vznikla zde malá pracovna

Hala, ze které se nastupuje na schody je dostatečně prostorná, a tak tu majitelé zřídili pod schody menší pracovnu, která se jinam nevešla. Tvoří ji bílý rohový stůl, doplněný úložnými skříňkami a zásuvkami, nechybí police a pracovní židle.  Dřevěná podlaha se stejně jako v obývacím pokoji příjemně prolíná s bílými zdmi, ale zároveň i s bílým zařízením. Kromě toho i jednotlivé stupínky schodů zdobí dřevo, díky kterému působí místnost útulně a příjemně. Pracovnu, i zeď nad schodišti majitelé vyzdobili stylovými obrazy, aby do prostoru dostali více veselých barev. 

Dětský pokoj byl uzpůsobený pro dívku a chlapce.

Dětský pokoj byl přizpůsobený tak, aby se v něm bratr se sestrou cítili dobře. Zvoleny byly neutrální barvy, kromě celoplošného šedého koberce to je výmalba stěn, která s odstínem podlahové krytiny ladí a zároveň díky pruhům místnost opticky zvětšuje. Kusový koberec s geometrickým vzorem a kombinací bílá-zelená vytváří veselý prvek, který tu je třeba. Pokoj je prozatím zařízen střídmě, zatímco vyvýšené lůžko s dostatkem úložných prostor už jedno z potomků využívá, protější komoda je zatím určena pro přebalování, pohodlné křeslo pak ke kojení. Velkou výhodou pokoje jsou prosklené balkonové dveře, které sem vnášejí dostatek denního světla.

Prosvětlenou ložnici doplňuje světlý koberec i světle zelená výmalba

Ložnice rodičů byla zařízena v jednoduchém, ale útulném stylu. Krémový koberec v místnosti doplňují pastelově zelenkavé stěny, po celém obvodu ložnice. Místnosti vévodí postel s čalouněním v šedých odstínech, kterou doplňují jednoduché stoličky a stylové lampy. Nechybí komoda a vestavěná skříň, které se nesou v bílém odstínu. Pod oknem jek dispozici němý sluha, kterého majitelé s radostí každodenně využívají.

Walk-in sprchový kout je vhodným řešením nevelké koupelny

Z důvodu dispozice a velikosti koupelny bylo možné zřídit pouze moderní walk-in sprchový kout, díky které působí celý prostor opticky větší. Bílý obklad ve sprchovém koutě se příjemně doplňuje s bronzovou mozaikou za umyvadlem, i hnědým obkladem vedle umyvadlové skříňky. Ta byla zvolena v bílém, zásuvkovém provedení, do které bylo vsazeno oválné umyvadlo. 

Velkým plusem rodinného domku je také velká terasa na střeše. Na terasu byla položena dřevěná podlaha z prken, doplněna bílým oplocením. Rodina terasu využívá k odpočinku, ale i k přátelskému posezení, a proto na terase najdeme i dvě sedací soupravy umístěné naproti sobě v blankytně modré barvě, mezi které byl umístěn dřevěný odkládací stolek. 

Fotogalerie:

Zdroj: Hebden Architects

 

V jakém křesle si skutečně odpočinete?

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login