Návštěvy bytů

Odstranil příčky, aby se mohl nadechnout: Výsledkem je prostorné 2+kk s jasně danými zónami

Od   | 

Majitel tohoto bytu se rozhodl soukromí upozadit na úkor velikosti bytu a z hlavního prostoru nechal odstranit všechny nepotřebné příčky. Za dveřmi zůstala jen ložnice a koupelna s toaletou. Díky tomu získal ale velkorysé srdce domova – jak sám s úsměvem přiznává – konečně se může nadechnout.

Otevřený prostor opticky oddělují pozůstatky původní příčky. Zdroj: M A T Ú arquitetura

Srdce domova představuje spojený prostor, který získal odstraněním původních příček. Tím zbyla místnost s různými zákoutími, které jasně vymezily zóny pro určitou činnost. Hned z vchodové chodby se ocitáme v kuchyni, kterou tvoří sestava skříněk doplněných varným ostrůvkem. Jeho součástí je i jídelní pult obepínající obvod a zároveň zastávající jídelní stůl. Na sestavu zády navazuje pohodlná kožená sedačka, která je otočená směrem k televizi.

Betonová stěrka s koženou sedačkou působí elegantně. Zdroj: M A T Ú arquitetura

Na tuto hlavní část navazuje další posezení, které opticky odděluje pozůstatek původní zárubně, dokladující, že v prostoru byla ještě příčka. Z bílé pohovky je výhled do celého propojeného prostoru. Obývací část s kuchyní zdobí umělecké obrazy a příjemná zeleň, která prostor dokonale zútulňuje. Aby prostor nepůsobil zastavěně, zvolil majitel jen odlehčenou komodu, kterou zavěsil na stěnu dekorovanou betonovou stěrkou. Skvěle tak zkombinoval mužský styl s jemným nádechem ženské elegance. Celek doplňují reflektorová svítidla.

LED pásek – spojíte, nalepíte a svítíte!

Dostatečný přísun denního světla zajišťuje velké okno přes celou stěnu v obývacím prostoru, které bylo vybaveno plátěnými roletami pro parné horko, nebo při silném odpoledním sluníčku. Právě díky prosvětlenému interiéru majitel mohl zvolit kuchyni v šedých odstínech. Barevný šmrnc kuchyni dodávají výrazné obklady. Zajímavým prvkem, jehož si v kuchyni okamžitě všimneme, je závěsná police nad kuchyňským ostrůvkem, která poskytuje prostor pro převislé rostliny, ale i pro slavnostní nádobí. Protože se při vstupu do bytu okamžitě ocitáme v centru kuchyně, nechal sem majitel postavit krátkou příčku, která vytvořila malou vstupní chodbičku. Vymezuje ji dřevěné obložení a zabudované LED pásky mezi jednotlivými latěmi. Díky dostavěné příčce je tak jasně vymezený kuchyňský prostor a návštěvník se tak neocitá rovnou u ledničky.

Chodbička vytvořena pomocí sádrokartonové příčky odděluje vstupní prostor od kuchyně. Zdroj: M A T Ú arquitetura

Na chodbu těsně u obývacího pokoje byla v koutě místnosti vytvořena malá pracovna pro majitele, která slouží také jako pánský minibar. I tady je nábytek kombinován v šedé barvě se dřevem a celý pracovní kout elegantně zakončuje dřevěnou chodbu. Do horní části pracovny bylo umístěno podlouhlé zrcadlo, které se na první pohled jeví jako další okno. Prostor tak příjemně prosvětluje a opticky zvětšuje.

Nechybí ani pánský koutek v podobě pracovního stolu a malého baru. Zdroj: M A T Ú arquitetura

V příjemné ložnici se stejně jako v obývacím prostoru skvěle prolíná kombinace antracitové barvy, bílé i tónů dřeva. Čelo postele je zakomponované do dřevěného obložení, které zároveň plní úložný prvek. Dekorace kromě zajímavých svítidel tvoří i umělecké fotografie s motivem přírody. Na ložnici navazuje malá koupelna s toaletou, která je od místnosti oddělena pouze posuvnými dveřmi.

Na ložnici navazuje koupelna s toaletouí. Zdroj: M A T Ú arquitetura

Fotogalerie:

V kurzu jsou černé kliky – podívejte se s námi na ně


Komentáře

You must be logged in to post a comment Login