Návštěvy bytů

Nápaditý rodinný domek, ze kterého sálá pohodlí

Od   | 

V domě, který vám dnes představíme, by snad chtěl žít úplně každý. Je prostý designových výstřelků, přesto ale není nenápaditý a nudný; a přímo z něj sálá čistota a pohodlí. 

Hlavní místností velkého domu je kuchyně, spojená s jídelnou a obývacím prostorem. Otevřené propojené místnosti tak tvoří celé přízemí. Převládající barvou interiéru je bílá, architekti ovšem mysleli na její vyvážení a kontrast, a to jednak prostřednictvím černé (lednička, židle, detaily), a také jemnými doteky pastelových barev (stůl v mátovém odstínu, zelená komoda). Díky tomu působí celá místnost naprosto harmonicky. Velký obraz krajiny se stromy, který na sebe v místnosti strhává hodně pozornosti, tak už tento pozitivní, relaxační dojem už jen podporuje. 

Vyberte si, kam se posadíte 

Součástí obývacího pokoje a jídelny jsou hned dvě sezení a další najdeme na terase s nádherným výhledem na pobřeží. Menší stůl v kuchyni slouží k běžnému rychlému stolování; u většího s deskou v barvě teplého dřeva se rodina schází večer či když má hosty – pokud ovšem není vhodné počasí k posezení venku, které je rodinou samozřejmě často využíváno. 

Posezení je pro šest osob, ale v případě potřeby se ke stolu usadí až deset lidí. Zdroj: Zarta Studio

Místo digestoře okno 

Kuchyň je dostatečně prostorná a vybavená pro velkou rodinu. Velkou černou lednici amerického typu obklopují úložné skříňky s jednoduchými tmavými úchytkami. Do těch vrchních lze uložit například sezonní potřeby spjaté s Vánoci či letním zavařováním. Na kuchyňské lince najdeme dva dřezy s výraznými zaoblenými vodovodními bateriemi. Kuchyň doplňuje vrchní prosklená vitrínka na výstavní kusy porcelánu a ozdobné drobnosti pro radost .Dostatek světla zajišťují dvě velká otvíratelná okna. Jelikož jedno z nich se nachází přímo u sporáku, není zde ani potřeba digestoř. 

Kuchyň je navržena pro početnou rodinu. Zdroj: Zarta Studio

Umělecký obývací kout 

V obývací části otevřeného prostoru nalezneme šedou sedací soupravu s geometricky pojatými ozdobnými polštářky, které v jinak bílém interiéru skvěle vyniknou. Další vtipný a snad nezamýšlený, ale dokonale ladící geometrický efekt vytváří na sedací soupravě stín venkovní pergoly. Třešničkou na dortu je kulatý tmavý konferenční stolek, který doplňuje přehlídku geometrických tvarů. Malba je tentokrát mnohem více abstraktní, i tak za ní ale tušíme přírodní motiv, snad útes na pobřeží. Vizuálně celé obývací zákoutí působí uklidňujícím dojmem, kde lze načerpat síly po náročném dni. 

Obývací kout v šedo-černo-bílé nepůsobí vůbec smutně Zdroj: Zarta Studio

Schodiště jako rozdělovník 

Jedním z dominantních prvků interiéru je schodiště; svou otevřeností prostor rozčleňuje a díky masivním dřevěným deskám je bytelné a vzdušné zároveň. Vedle schodiště se našel prostor pro malý, zářící žlutou barvou vyzdobený pracovní kout. Podlahu ve většině místností domu tvoří nenápadné, neutrálně pískově barevná dlažba, která se velmi snadno udržuje. 

V tomto interiéru hrají roli i detaily, například výzdoba na schodišti Zdroj: Zarta Studio

Variabilní pokojík 

Dětský pokoj je hravý, aniž by však byl přeplácaný či kýčovitý. Až se sundají dekorace ze stěn a veselé obrázky, během pěti minut se nám zjeví praktický a hezký studentský pokoj. Pokoj je minimalisticky vybaven s důrazem na vzdušnost a volný prostor. Podlahu zdobí výrazný kruhový koberec hrubé struktury. Ve všech ložnicích je na rozdíl od spodního patra dřevěná podlaha. 

Tento pokoj roste s dítětem Zdroj: Zarta Studio

V podobně jednoduchém, a přitom nesmírně příjemném duchu je pojata i ložnice majitelů. Ne každému by asi jako výzdoba sedělo srdce nad postelí či povlaky na polštář s citáty, ale celek působí nevtíravě a zajímavě. Velkým francouszkým oknům sluší světlé závěsy až k zemi s jemným kostičkovým vzorováním. I zde najdeme designový kusový koberec s geometrickým vzorem. 

Ložnice je vyzdobena střídmě, dle vkusu majitelů. Zdroj: Zarta Studio

Velkorysé úložné prostory 

Jedna celá stěna ložnice je věnována úložným prostorům. Třebaže je skříněmi zastavěná celá, světlé dřevo, kontrastní úchytky a dostatečná světlost celé místnosti jako takové zaručují, že se nebudete cítit jako u své babičky, i když v minulosti byly masivní skříňové stěny velmi oblíbené. Ložnice je osvětlena reflektorovými svítidly v bílé barvě. 

Šatní stěna poskytuje dostatek místa na oblečení. Zdroj: Zarta Studio

Na toaletě nás zaujme hravá a jemně barevná dlažba, která nám připomíná ze všeho nejvíc včelí komůrky. Také podumyvadlová skříňka se svými netypickými úchyty k otvírání zaujme. Umyvadlo umístěné na dřevěné desce z masivu je poměrně malé, ale k hygieně rukou postačuje. Závěsné květináče s pokojovými rostlinami v okně mají tak nenápadné šňůrky, že vytvářejí vtipný “levitující” efekt. 

Na toaletě nás zaujme veselá podlaha. Zdroj: Zarta Studio

Zdroj: Zarta Studio

Fotogalerie:

 

 

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login