Návštěvy bytů

Nahlédněte do neuvěřitelně příjemného 2+kk: Působivé hliněné stěny nejsou jediným prvkem, který vás ohromí

Od   | 

Prostorný byt o velikosti 98 metrů čtverečních v srdci Kyjeva se nachází ve výškovém domě, a umožňuje tak nádherný výhled na řeku Dněpr i centrum města. Jeho mladá majitelka si přála moderní interiér s trochou tradičního ukrajinského nádechu, a proto se v bytě prolíná design spolu s typickým přírodním materiálem pro Ukrajinu, jímž je hlína. Díky tomu vznikl harmonický domov plný elegance a jednoduchosti, které zdůrazňují jedinečnost tohoto prostoru.

Při vstupu do bytu se ocitáme v chodbě vedoucí do kuchyně spojené s jídelnou a obývacím pokojem. Vedle vstupních dveří byl na míru navržen úložný prostor s bílými, bezúchytkovými dvířky. Kontrastem k masivní dřevěné podlaze je surový betonový strop doplněný bílým reflektorovým osvětlením.

Netradiční hliněné stěny dodávají interiéru na jedinečnosti. Zdroj: Makhno Studio

Kuchyně uprostřed bytu byla koncipována do jedné roviny a disponuje prostorným ostrůvkem s žulovou pracovní deskou, která světlému interiéru dodává příjemný kontrast. Žebrované skříňky působí mezi jemnými liniemi rytmicky a vzdušně. Dokonalou prosvětlenost prostoru dodává velké okno, ke kterému bylo umístěno křesílko. Z něho se majitelka nabíjí dech beroucím výhledem. Zajímavostí je také podhledové LED osvětlení pod kuchyňskými skříňkami, které v prostoru vytváří nepřímé osvětlení.

Kuchyně s LED podsvícením ve spodní hraně skříněk i ostrůvku působí skvěle. Zdroj: Makhno Studio

Bíle kombinované kuchyňské skříňky spolu s pudrově růžovými jsou na pohled příjemně měkké a pohladí po duši. Zajímavě vypadá zavěšené osvětlení nad kuchyňským ostrůvkem v podobě keramických džbánků v nejrůznějších tvarech. Ostrůvek doplňují dvě dřevěné barové židle s čalouněnými sedáky. V pudrově růžové jsou i sametové závěsy, zútulňující tuto část bytu.

Kuchyňský prostor oživují netradiční závěsná svítidla. Zdroj: Makhno Studio

Obytný prostor vedle kuchyně je téměř uměleckým dílem. Kostka z hliněného povrchu zdánlivě připomíná jeskyni a byla v ní ukryta sedací souprava ve tvaru písmene L. V této skrýši se musí cítit dobře rozhodně každý, kdo sem usedne. Hliněné stěny byly opatřeny speciálním roztokem, díky kterému dosáhly požadovaného efektu a zároveň po vysušení vytvořily popraskaný a originální reliéf. Jedinečnost této jeskyně nebyla narušena žádným zbytečným nábytkem, a proto v prostoru tvoří dominantní prvek.

Nejčastější způsoby zavěšení záclon a závěsů

Jídelní koutek byl zařízen ve stejném duchu jako ostatní prostor. K výklenku s oknem skvěle zapadl jednoduchý kulatý stůl v bílé barvě doplněný o čalouněná křesílka s dřevěnou konstrukcí. Jemnou dekoraci ve váze podtrhuje proutěné závěsné osvětlení i pudrově růžové závěsy.

Pro jídelní stůl se židlemi se našlo místo poblíž výklenku. Zdroj: Makhno Studio

Z kuchyně se přesouváme do ložnice majitelky, na jejíž prostor navazuje koupelna. Místnosti jsou od sebe odděleny pouze průsvitnými posuvnými dveřmi. Také tady si všímáme výrazné hliněné stěny, která jasně udává styl celé místnosti. Jednoduchá postel disponuje prodlouženými nočními stolky v bílé barvě, které jsou přímo spojeny s rámem lůžka. Majitelka ocení také malý kosmetický kout, u kterého se může každé ráno zkrášlit. Ani v ložnici se nešetřilo na osvětlení. Kromě reflektorových centrálních svítidel bylo do ložnice zvoleno i podhledové LED osvětlení, nebo designové závěsné svítidlo.

Hliněná stěna se nachází také v ložnici. Zdroj: Makhno Studio

Hliněná zeď nechybí ani v koupelně, kde je doplněna hnědým obkladem a dlažbou. Kromě sprchového koutu walk-in se sem vešla také volně stojící vana poskytující zasloužený odpočinek. U hliněné stěny byl vyčleněn prostor pro prostornou komodu, na které bylo posazeno mohutné kamenné umyvadlo, doplněné o prostorné nástěnné zrcadlo.

Do koupelny se vtěsnal nejen sprchový kout, ale i volně stojící vana. Zdroj: Makhno Studio

Zdroj: Makhno Studio

Fotogalerie:

 

Proč nepřímé osvětlení?

 

 


You must be logged in to post a comment Login