Návštěvy bytů

Minimalistický byt s mezzaninem rámují originální černé kontury

Od   | 

Malý byt o skromné rozloze 46 m2 nabízí mladé rodině komfortní bydlení s maximálním využitím prostoru. Pokud jste příznivci minimalismu, určitě si ho na první pohled zamilujete. Pojďte do něj s námi nahlédnout.

Hlavním benefitem, který dovoluje tříčlenné rodině žít na tak malé ploše, jsou vysoké stropy, které designeři z polského Krakowa, kde se byt nachází, využili jak se patří. Tohoto počinu si všimnete hned v zádveří, kde vás přivítá podhled přidaného patra.

Celý byt je zařízený ve světlých odstínech, což je vzhledem k jeho velikosti pochopitelné. Bílá kuchyňská linka, podlahy a skříně vyrobené z jasanového dřeva tak celý prostor nejen zesvětlují, ale také ho opticky zvětšují. Tomu přispívá i typický prvek minimalismu v podobě bezúchytového otvírání kuchyňských dvířek, šuplíků a veškerého úložného prostoru.

Aby byly jednotlivé zóny prostorově i funkčně oddělené, zvýraznili je designeři černými kovovými rámy, které dávají bytu punc originality. O další barevný kontrast se stará černý kulatý jídelní stůl s židlemi a tmavě šedá, pohodlná sedačka, která už na první pohled svádí k lenošení.

A teď vzhůru po žebříku! Kam jinam než do ložnice rodičů, která mohla být díky vysokým stropům umístěná právě v těchto výšinách. I tady byste marně pátrali po zbytečných a rušivých prvcích. Čisté a jednoduché linie přirozeně navazují na koncept celého bytu i v této odpočinkové “místnosti”, do které se vešel kromě matrace také další úložný prostor v podobě skříněk a vnořené police, která slouží jako noční stolek.

Ložnice v patře tak přispěla k tomu, že obývací pokoj mohl zůstat jen obývacím pokojem, kam si majitelé bez ostychu mohou pozvat i početnější návštěvu. Nad televizním stolkem byste možná spíše hledali nástěnnou televizi, ale i tady dali majitelé přednost jednotnému minimalistickému stylu a úložnému prostoru.

Možná přemýšlíte, kde se nachází vstup do koupelny, který je nenápadně ukrytý mezi kuchyní a sestavou skříní v chodbě. Koupelna s toaletou je tak sofistikovaně ukrytá pod ložnicí a kromě bílé sanity a jasanového dřeva tu najdete i velkou zrcadlovou stěnu, která má na starost optické zvětšení prostoru.

Po levé straně od vstupních dveří můžete navštívit dětský pokoj, který je zařízený v podobném duchu. Oproti společnému prostoru tu však dominuje bílá barva. Korpusy vestavných skříněk tvoří také dřevo z jasanu, přední dvířka v bílém provedení s kruhovými motivy vyzdvihují hravost a dávají znát, kdo v tomto pokoji bydlí.

Stejně jako ložnice rodičů, i postel jejich ratolesti se nachází v patře, které je dostupné po originálních schůdcích.

Zdroj: MUS ARCHITECTS

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login