Návštěvy bytů

Malý a moderní: byt přetvořený pro mladý pár

Od   | 

Vytvořit kompaktní a účelně zařízený prostor v malém bytě pro život dvou mladých lidí se někdy může na první pohled jevit jako nelehký úkol, který se ale pomocí vhodné kombinace barev, materiálů a špetky osobitého vkusu dá vyřešit. 

Tento volgogradský byt se rozkládá na ploše 38 metrů čtverečních a už v zádveří poznáte, že o prvky moderního designu tu nouze nebude. Vstupní část tvoří malá chodba s vysokou šatní skříní, odkládací policí na klíče a vzkazy, a jako by nemělo chybět v žádné předsíni, ani tady nechybí velké nástěnné zrcadlo.

Tmavá tyrkysová barva, imitace betonu na stěnách a černé dveře mohou na první pohled působit smutným dojmem, proto, aby byla tato vstupní chodba prosvětlená, polepili designeři příčku, která zároveň tvoří záda a bok druhé šatní skříně, tapetou znázorňující bílý cihlový obklad a přidali kvalitní svítidla. Za víceúčelovou stěnou se nachází manželská postel, kterou od obytné části odděluje dlouhý závěs. Díky němu je ložnice takřka samostatnou místností v bytě a nabízí tak majitelům dostatek soukromí.

Obývací pokoj poskytuje komfortní útočiště pro návštěvy i odpočinek po náročném pracovním dni. Skříňky pod televizí i police nad ní sladili designeři do jednoho materiálového provedení, stejně jako postel v ložnici. Tento přírodní odstín významně otepluje šedé pozadí a společně s podlahou v podobném barevném tónu vytváří v místnosti příjemnou atmosféru. O oživení a vytvoření pocitu komfortu se stará i měkký koberec s geometrickou grafikou.

Na pohodlnou sedačku, která jasně definuje prostor obýváku, navazuje jídelna s designovým dřevěným stolem a židlemi. Její rozloha se dá přizpůsobit situaci, takže není problém stůl odsunout a přizvat k němu větší počet hostů. Nejen jídelnu, ale celou místnost pak doslova korunuje stylový lustr ze zavěšených žárovek.

Z výklenku vedle koupelny a toalety vyhlíží moderní, černá kuchyně, jejíž kontury opět zřetelně určují svou vlastní zónu tohoto interiéru. Hluboké horní skříňky, které sahají až ke stropu, doplnili designeři vnořenými mělčími ve stejném provedení, jako je nábytek v ložnici nebo obýváku. Kuchyňská zástěna, která je dalším geometrickým prvkem, dodává celému místu svůj osobitý výraz.

Fotogalerie:

Zdroj: Solo Design Studio

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login