Návštěvy bytů

Zvýšili půdu a vybourali zbytečné příčky: Výsledek předčil jejich očekávání

Od   | 

Původně nevyhovující byt prošel důmyslnou rekonstrukcí a s výsledkem jsou spokojeni všichni. Vznikl totiž příjemný a vzdušný prostor a krásné bydlení pro celou rodinu.  

Hned u vstupních dveří je umístěna předsíňová stěna s lavicí a botníkem. Zdroj: Rina Rugelj

Rekonstrukce bytu v bytovém domě měla být původně s nástavbou. Nakonec ale přistoupili architekti k přepracování půdorysu, zvýšili půdní část a získali dostatek nového prostoru pro všechno vybavení, které majitelé požadovali. Hned po vstupu do bytu vidíte velký otevřený prostor, kam dopadá přirozené světlo velkými francouzskými okny. Uprostřed místnosti je dřevěné schodiště, které funguje zároveň jako podpůrná část, která vizuálně drží pohromadě celý byt.

Pozorovat hořící plameny v krbu je skutečná radost. Zdroj: Rina Rugelj

Vstupní prostor, jídelna, kuchyně i obývací pokoj jsou v jedné velké místnosti. Ta je ale chytře koncipovaná a díky použitým materiálům a barvám nesmírně příjemná. Takové uspořádání není vůbec na škodu. Dřevěné podlahy se hodí k dřevěnému schodišti. Skříně u schodiště slouží jako úložné prostory a knihovna zároveň. Také jídelní stůl je dřevěný a nesmí chybět pohodlné židle k sezení. Použitím jemných a světlých barev získal interiér příjemný vzhled, působí útulně a domácky.

 

Krásná i elegantní – Pablo od Natuzzi Italia

 

Obývací části vládne krásný krb, který tu vytváří srdce domova. Pohodlná sedačka samozřejmě nesmí chybět a stejně tak televize, když chce někdo z rodiny jen tak relaxovat u oblíbeného pořadu. Jelikož mají v rodině rádi hudbu, je v obývací části umístěn klavír. Kusový koberec chytře odděluje obývák od jídelny. Na druhé straně obdélníkového prostoru se nachází menší světlá kuchyňská linka. Protože není tak velká a rodina potřebuje úložné prostory, jsou skříňky dělané na míru až ke stropu. Celý koncept zjemňují prosklené skříňky uprostřed. Vestavné nerezové spotřebiče zajišťují potřebný komfort a stylový malý ostrůvek zase další pracovní plochu. Moderní osvětlení dodává celé místnosti styl a šmrnc.

Dětský pokoj je vymalovaný v něžných holčičích barvách. Zdroj: Rina Rugelj

Dětský pokoj je umístění v patře spolu se salonkem, čtecím koutkem a hernou. Záměrně jsou tyto místnosti umístěny odděleně od středu domova, kde je stále živo. Dětský pokoj je zbarvený růžově. I když rozměrově není velký, nabízí veškerý komfort a pohodlí. Psací stůl a židle pro malou školačku, skříň a nezbytná knihovna jsou samozřejmou součástí. Hračky v něm nehledejte, ty jsou umístěné ve vedlejší herně. V horním patře je dokonce i vstup do tajné střešní zahrady.

V ložnici zaujme především drobné světýlko, které je zde namísto klasické lampičky. Zdroj: Rina Rugelj

Ložnice pro rodiče a pracovna jsou umístěné na druhé straně od schodiště, tedy v dolní části a ne v patře. Není zde příliš nábytku. Jen ten, který je potřeba. Prostorné dvoulůžko určené ke spánku, dřevěné noční stolky a vestavěné skříně. S ložnicí sousedí pracovna, kde je pracovní stůl s pohodlnou židlí, ale také příjemné odpočinkové posezení v rohu určené pro relaxaci s knížkou. I při práci je důležité občas vypnout a odreagovat se.

 

Kam pro dýhované dveře?

 

Skříně vedle schodiště oddělují koupelnu, samostatnou prádelnu a šatnu. Koupelna v patře je prostorná s veškerým pohodlím a luxusem. Růžová barva jí dodává romantický nádech. Velkou předností je okno, kterým dovnitř proudí přirozené světlo. Koupelna disponuje moderním dřevěným nábytkem, toaletou i bidetem. Díky tomu, že je prádelna umístěna samostatně, nepřekáží zde pračka nebo sušička. Také špinavé prádlo je skryté zraku všech, včetně návštěv.

Zdroj: Rina Rugelj

Fotogalerie:

 

Nábytek na celý život: Kvalita, luxus i elegance

 

 


You must be logged in to post a comment Login