Návštěvy bytů

Když se na bydlení nespěchá…

Od   | 

Protože hlavní rodinné sídlo mají manželé v malém městě ve východních Čechách, nebylo nutné na byt v Praze, který si tu pořídili ze strategických důvodů, nijak zvlášť spěchat. A tak do doby, než ho mohli plnohodnotně využívat, uplynulo deset let.

K úžasnému pocitu v prostoru přispívá i fakt, že je v části místnosti strop vysoký přes dvě patra.

K úžasnému pocitu v prostoru přispívá i fakt, že je v části místnosti strop vysoký přes dvě patra.

„Byla to původně stará půda a já jsem navíc chtěl prostory zvětšit, tak jsem na stavební povolení čekal pět let. Dalších pět let trvalo, než jsme docílili konečného vzhledu,“ vypráví majitel, který se o architekturu, design i umění zajímá. Přesto si ke spolupráci přizval architektky ze Studia Gens. „Líbila se mi jedna z jejich realizací, takže styl zařízení byl zřejmý. I tak jsme nad plány dlouze diskutovali a trávili tím skutečně mnoho času. Myslím, že jsem výsledek hodně ovlivňoval,“ vzpomíná majitel.

Nevýrazné barevné ladění kuchyňského prostoru se původně majiteli nepozdávalo. Nakonec je s ním velmi spokojen. Dozdobil ho ještě obrazem Zdenka Sýkory.

Nevýrazné barevné ladění kuchyňského prostoru se původně majiteli nepozdávalo. Nakonec je s ním velmi spokojen. Dozdobil ho ještě obrazem Zdenka Sýkory.

Vznikl prosluněný byt s hlavním obytným prostorem s propojenou kuchyní, kterému vévodí stěna s malými knihovničkami. „Původně tu měl být obraz od Zdeňka Sýkory, ale to se nepodařilo zrealizovat. Nakonec tu jsou police. Ani jsem je nechtěl zastavět knihami, tak moc se mi líbily samotné,“ říká. Na prostor navazuje ložnice manželů s vlastní koupelnou. Po dřevěných schodech se vyjde na lávku spojující dětské pokoje.„Nemám rád nevyužité prostory. Proto tu mám pracovnu,“ poukazuje na samostatný prostor, kterému vévodí lávka v kombinaci skla a dřeva. Není od věci zmínit, že interiér zdobí výrazné malby od uznávaných autorů, které prostoru s už tak výrazným charakterem dodávají neuvěřitelně silný náboj.

Jídelní stůl logicky navazuje na kuchyň. Zvýrazněn je lampou Zettel od Ingo Maurera.

Jídelní stůl logicky navazuje na kuchyň. Zvýrazněn je lampou Zettel od Ingo Maurera.

Fotogalerie:

Foto: Iveta Kopicová, Realizace: STUDIO GENS

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login