Návštěvy bytů

Při rekonstrukci domku přidali ke stavbě i skleník. Jak se v něm bydlí?

Od   | 

V krásné zahradě poblíž Berounky vznikl během let domek, který slouží jako letní sídlo. V tomto duchu je i koncipován a zařízen. Původně tu byla jen malá zahradní stavba s přízemním prostorem a s ložnicí v patře.

Relaxační sezení bylo ve skleníku vytvořeno pouze pomocí základny s kolečky a velkorysých sedáků.

Relaxační sezení bylo ve skleníku vytvořeno pouze pomocí základny s kolečky a velkorysých sedáků.

Protože majitelům rozlohou nevyhovovala, proměnili vedlejší skleník na obytný prostor a oba objekty propojili. Hlavní obývací část se přenesla do skleníku, kde je také kuchyň, dětský pokoj a koupelna s toaletou. V závěrečné části dokonce ještě vybyl prostor pro letní ložnici s umyvadlem a vlastním WC. Pro jídelnu s krbem se našlo místo v bývalé budově. 

Díky rekonstrukci skleníku se hlavní obytný prostor přesunul právě do něj.

Díky rekonstrukci skleníku se hlavní obytný prostor přesunul právě do něj.

 

Vybavení interiéru připomíná francouzský venkov a použité materiály měly maximálně evokovat blízkost přírody. Proto jsou na podlahách dubové palubky, případně keramická dlažba, nábytek je z velké části rovněž dřevěný a dekorace příjemně evokují idylickou atmosféru.

Proti slunci jsou skleníková okna zastíněna lehkou bílou látkou.

Proti slunci jsou skleníková okna zastíněna lehkou bílou látkou.

Nádherné prostředí a blízkost Berounky bohužel časem ukázaly i stinné stránky. Tak jak umí být příroda nádherná a podmanivá, může být i neúprosná. Po první záplavě majitelé s vervou znovu sídlo zrekonstruovali a jezdili sem o to častěji a moc rádi. Po druhé záplavě už síly docházely, ale manželé se nevzdali a milované místo znovu celé obnovili. Třetí záplavu už ale neunesli, dům prodali a našli si jiný, krásný tentokrát už na místě, kde nehrozí záplavy.

Nechybí posezení, které je před sluncem skryto ve stínu pod břízami.

Nechybí posezení, které je před sluncem skryto ve stínu pod břízami.

Fotogalerie:

Foto: Iveta Kopicová, Kontakt: STUDIO GENS

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login