Návštěvy bytů

Skvělou rekonstrukcí 3+kk získali v centru Prahy oázu klidu

Od   | 

Mohlo by se zdát, že v centru Prahy nenalezneme soukromí a už vůbec ne klid. Není to však pravda.

Do obytného prostoru se vchází úzkou chodbou. Původně zde byly dveře, které architektka navrhla odstranit, a místo nich ponechala jen velkorysý vstup. Interiér tak působí vzdušným dojmem.

Do obytného prostoru se vchází úzkou chodbou. Původně zde byly dveře, které architektka navrhla odstranit, a místo nich ponechala jen velkorysý vstup. Interiér tak působí vzdušným dojmem.

Například v bytě v pasáži Černá růže má toto vše tříčlenná rodina, jejíž byt navrhovala architektka Katarina Fialová. „Majitelka bytu je moje dlouholetá kamarádka, takže jsem nepotřebovala zadání. Známe se velmi dobře,“ říká. Byt prošel celkovou rekonstrukcí, při které se změnilo dispoziční řešení.

Většina nábytku je vyrobena na míru prostoru. Tím se maximálně využilo místo, přičemž interiér není zbytečně zastavěný.

Většina nábytku je vyrobena na míru prostoru. Tím se maximálně využilo místo, přičemž interiér není zbytečně zastavěný.

Výsledkem je propojený obytný prostor s kuchyní a dvě nezávislé ložnice, samostatná šatna a zvlášť koupelna a toaleta. „Určujícím pro vzhled zařízení byl styl budovy. Proto jsem ponechala původní parkety a bílé stěny. K nim je laděný nábytek, který je bílý, případně dřevěný a pochází buď z designérské klasiky, nebo z truhlářské dílny, kde byl vyroben na míru a potřeby majitelů,“ dodává architektka a prozrazuje, že některá svítidla jsou vyrobená rovněž na zakázku, podle přání paní domu.

V bytě byly ponechány původní parkety.

V bytě byly ponechány původní parkety.

Fotogalerie:

Foto a kontakt: DEEP DESIGN

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login