Návštěvy bytů

Inspirace z dovolené

Od   | 

Kdo navštívil Provence, musí jen souhlasit, že tamní atmosféra je skutečně podmanivá.

Okouzlila i majitele bytu, který barvu levandulových polí přenesl do svého domova a obarvil jí hlavní obytný prostor. Původně poměrně riskantní počin se ukázal být správným rozhodnutím, které interiéru dodalo ty správné „grády“.

Byt se nachází v domě z třicátých let minulého století a má 52 m2. Dispozičně byl nevyhovující, proto musel projít kompletní rekonstrukcí. Přáním majitele bylo efektivnější využití prostoru, propojení obývacího pokoje s kuchyní, velká a světlá koupelna, vestavěné úložné prostory, samostatná šatna a skrytá pračka. Byť muž přizval ke spolupráci architekta, jeho návrhy byly pro něj krkolomné a nesplňovaly jeho představy, takže rekonstrukci a zařizování řídil sám společně s paní Baldovou, která se o celou stavbu starala.
Výsledkem je prosluněný byt, v jehož vstupním prostoru je samostatná šatna a místo pro pracovnu. Odtud se vchází do srdce bytu, ve kterém je pohodlné sezení a kuchyň s jídelním stolem. Na místnost navazuje koupelna i ložnice. Součástí bytu je i 25 m2 velká terasa, kterou majitel zbožňuje. „V létě je to rozhodně místnost navíc, jsme až v pátém patře, takže máme krásný výhled do okolí,“ říká muž a dodává, že bydlení pro něj hodně znamená. „Doma trávím poměrně dost času a chci se tu cítit příjemně. Snažil jsem se byt zařídit jednoduše, abych nemusel spoustu času trávit úklidem. Je pro mě důležité se těšit domů a moci vypnout v prostředí, kde je mi dobře. To se mi určitě podařilo,“ přiznává majitel a doplňuje, že rekonstrukce trvala pět měsíců. A na otázku, co by udělal jinak, s úsměvem říká: „Přestože fialová barva byla původně výstřelem do tmy, z výsledku jsem byl nadšený. Bál jsem se a zároveň těšil. Takže bych ji ani po letech neměnil.“

Fotogalerie:

Text: Lenka Zahradníková, Foto: Iveta Kopicová, Kontakt: KVĚTINOVÝ KLUB

Související články

Návštěvy moderních bytů

Návštěvy stylových interiérů

 

Komentáře