Návštěvy bytů

Garsonka, ve které majitel najde i soukromí

Od   | 

Majitel této garsonky se musel kvůli práci přestěhovat do města, a protože ještě studuje, netráví tu mnoho času. I tak ji ale koncipoval tak, aby poskytla pohodlné bydlení. A přestože není velká, i tady najde soukromí. 

Garsonka vůbec nepůsobí stísněným dojmem. Je to především díky jádru, které prostory opticky rozděluje. Tvoří zázemí hned k několika účelům. Standardně tu je samostatně koupelna s toaletou. Zvenku pak směrem ke vstupu jsou na stěně otevřené police. Ty jsou velmi praktickým prvkem pokračujícím směrem do obýváku, který na vstup volně navazuje.

Obývacímu pokoji vévodí sněhobílá barva, ke které byla zvolena jedna stěna v kontrastní, šedé barvě. Dřevěné parkety zdůrazňují fakt, že se jedná o byt ve starém domě a dodávají mu útulnou atmosféru. Místnost je zařízena jednoduše, a přesto účelně. Sedací souprava v hnědé barvě byla doplněna dvěma černými křesly poskytující více prostoru pro posezení s přáteli. Na dekorativní koberec v červené barvě byl posazen jednoduchý konferenční stolek v kovovém provedení. Bílou stěnu za sedací soupravu doplňují tři veselé obrazy, které stroze zařízenému interiéru dodávají barvu a hravost. 

Na obývací pokoj volně navazuje kuchyně, která je sice malá a úzká, ale pro bezdětnou domácnost naprosto postačí. Kuchyni na betonové podlaze tvoří dvě řady, přičemž v jedné z nich je zabudované mycí centrum, na které volně navazuje panelový úložný prostor se zabudovanou troubou. Dvířka skříněk byla zvolena v antracitovém odstínu, který do tohoto bytu skvěle zapadá. Horní skříňky zastupuje policový systém, pokračující z obývacího pokoje. I pracovní plocha je v betonovém provedení a navazuje na ni bílo-černý keramický obklad.  Také strop v kuchyni je dekorován betonovou stěrkou a dokonale se na něm vyjímá černé reflektorové osvětlení. 

Druhá část kuchyně byla umístěna pod prostorným oknem, ze kterého je fantastický výhled na celé město a majitele tak vaření může doopravdy bavit. Tuto část kuchyňské linky představují opět pouze dolní skříňky, betonová pracovní plocha a varné centrum. To bylo v této části kuchyně ideálním řešením, a to především kvůli chybějící digestoři, kterou zde prakticky zastupuje okno, kterým lze během vaření místnost vyvětrat.

Z kuchyně se přesouváme do zadní části bytu – ložnice. Z té lze volně projít nejen do kuchyně, ale i do vstupní chodby. Přestože je byt průchozí kolem dokola, majitel tu také najde soukromí, je-li třeba. Masivní kovové dveře zavěšené na viditelných pojezdech lze odsunout a tím se prostory oddělí. Zároveň se tak majitel dostane pro věci do šatní skříně. 

Industriální styl nechybí ani v koupelně, které dominuje betonová stěrka. Zařízena je moderně a účelně. Podomítkové řešení baterií společně s jednoduchou zástěnou z čirého skla dodávají sprchovému koutu walk-in minimalistické vzhled. Nechybí skříňka s umyvadlem a prostorné zrcadlo, které malou koupelnu opticky zvětšuje. A samozřejmě toaleta s bidetem. 

Fotogalerie:

Zdroj: Studio Doppio

 

Jak zařídit malou předsíň?

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login