Návštěvy bytů

Dva v jednom aneb jak si dopřát vzdušné bydlení

Od   | 

Přestože je v současné době hlad po menších bytech, majitelé si chtěli dopřát vzdušný byt, ve kterém si každý člen čtyřčlenné rodiny najde své soukromí. Proto při možnosti koupě dvou menších bytů vedle sebe neváhali ani chvíli a rozhodli se pro radikální řešení. Byty spojí a výsledkem bude domov, po kterém už léta toužili.

Vzhledem k pracovními vytížení i vědomí, že tuto práci chtěli nechat na odbornících,oslovili architekty ze studia Dragon Art, kteří jim pomohli navrhnou dispozici a následně celkové zařízení tak, aby bylo účelné a zároveň odpovídalo současné moderní vlně.

Z obývacího pokoje se vchází na terasu

Spojením bytů bylo možné vytvořit velký prostor, kam architekti situovali srdce bytu. Vchází se do něj chodbou, kde se před návštěvníkem otevře kuchyně situovaná po celé šíři jedné stěny. Na ni navazují vestavěné skříně, které slouží jako spíž a zároveň sem tu jsou zabudované spotřebiče. Aby prostor nepůsobil nudně, je bílá kuchyně doplněná černými matnými skříňkami a ve stejném odstínu je i stěna za spodními skříňkami.

Tmavé židle navazují na tmavou stěnou v kuchyni

Na černou barvu navazují černé jídelní židle, které doplňují jídelní stůl z masivního dřeva. Ten předěluje část mezi kuchyní a obývacím pokojem. Přestože je prostor dostatečně světlý na zemi je použita dřevěná podlaha v odstínu dub a v části u kuchyňské linky je na zemi světle šedá dlažba. Tato barva koresponduje s barvou spotřebičů i vestavěných madel v kuchyňských dvířkách.

Kuchyň je kombinována s černou a bílou

Aby prostor nepůsobil stísněně, byla většina stěn zbourána, tam kde to bylo možné, byly stěny nahrazeny nábytkem,jako například úložným prvkem v obytném prostoru. Ten je vyroben na míru a poskytuje dostatek úložného místa, zároveň tu bylo počítáno s umístěním televizoru.

I úzká chodba může díky dekoraci působit prostorněji

Úzká chodba spojující denní a noční část je vyzdobena fotografií, která se odráží v protější zrcadlové stěně. Tím docílili architekti mnohem většího dojmu než je skutečná velikost. Osvětlení tu hraje významnou roli, protože ukazuje nejen na výtvarné dílo, ale zároveň prostor prosvětluje a zvětšuje.

Za dvířky nábytkové stěny navržené na míru prostoru se ukrývá dostatek úložného místa.

Při rekonstrukci byly niky a ostatní prostory využity pro ukládání. Proto tu nebylo potřeba mnoho nábytku, čímž byt působí volněji. Majitelé preferují výrazné nástěnné dekorace, které nechybí ani v ložnici. 

Ložnici oživuje impozantní nástěnná dekorace

Fotogalerie:

Zdroj: Bidernet

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login