Návštěvy bytů

Dispozici ponechali a všechnu sílu věnovali zařizování. Výsledkem je do detailu sladěný domov.

Od   | 

Zadání pro architektonické studio bylo jednoduché a naprosto jasné: majitelé si přáli sofistikované a elegantní bydlení, přesto se však nechtěli cítit jak v drahém designovém obchodě s nábytkem, ale naopak útulně. Další požadavek byl na vysokou praktičnost veškerého vybavení. Původní uspořádání prostor bylo studiem vyhodnoceno jako vyhovující a bylo tedy zachováno. Zajímavě propojuje společenské prostory, kuchyni, místo pro grilování a venkovní prostory. 

Design zvolili architekti tak, aby vznikla dokonalá harmonie mezi neutrálním základem a doplňkovými barevnými prvky. Výběr materiálů a povrchových úprav a designový nábytek umožnil vytvořit osobní prostředí, plné detailů, které mají pro rodinu obrovský význam. K zachování kontinuity příběhu mladé rodiny přispěla mimo jiné i ne zcela obvyklá skutečnost, že pár si přál přenést do nového bydlení některé kousky nábytku, které již vlastnil, a architekti tak s nimi pracovali i v novém domově. Ostatní kusy ty stávající doplnily tak, aby vznikl pokud možno nadčasový interiér.

Prostor je členěn dvěma výškami stropu. Zdroj: Estúdio DC55

V domě vás přivítá dojem mohutnosti a prostoru, který kouzlí zejména vysoký strop na části prostoru, kde nepokračuje patro domu. Dominantním prvkem obývacího pokoje je dřevěná rohová police s koženými detaily, na míru navržena pro tento prostor. Příjemná hnědá dodává do interiéru zemité barvy a útulnou atmosféru. Netradiční rozdílné výšky stropů pomyslně dělí obývací pokoj na dvě zcela odlišné části, které ovšem propojuje sedací souprava zasahující do obou. Lesklý skleněný konferenční stolek dokonale ladí k hnědobílému interiéru. Designová dřevěná lavice a extravagantní dřevěná socha lvice je už jsou jen třešničkou na dortu, která nás přenese kamsi do exotických krajin.

Maximálně pohodlná jídelna

Jídelna je integrována s obytným prostorem a posuvnými dveřmi je propojena s kuchyní. Subtilní policová konstrukce vnáší do prostoru lehkost, která dokonale kontrastuje s tak těžkým a klasickým materiálem, jako je mramor. Důležitou součástí interiéru jsou i pokojové rostliny. Židle byly voleny s ohledem na maximální pohodlnost a praktičnost. Jemný pískový vzor na textilii je méně náročný na údržbu než čistá bílá, která by se do interiéru také hodila.

Lehký policový systém působí vzdušně a opticky tak neubírá prostor. Zdroj: Estúdio DC55

Jemný dekor kuchyňské pracovní desky využívá kontrastu s černými skříněmi a designovou skleněnou digestoří; celek vypadá velmi luxusně, ale zároveň je praktický. Velká americká lednice perfektně splní nároky rodiny na komfortní uložení potravin, skříňky až ke stropu poskytují dostatek úložného prostoru a pracovní ostrůvek se sporákem slouží zároveň jako malý bar třeba pro rychlou snídani ve chvíli, kdy se členové rodiny nemohou potkat při stolování společně.

Nerez, sklo i žula- vše společně dobře ladí. Zdroj: Estúdio DC55

Černá nemusí být depresivní

Barevnost ložnice si navrhli sami majitelé. I když je v interiéru použita šedá a černá, celkově nepůsobí depresivně. Závěsy v jemném zemitém tónu, zopakovaném na čalounění za postelí, a částečně transparentní, nebo modrá barva na obrazu, dodávají potřebnou “lidskost” a jemnost.

Tmavé zařízení ložnice vnáší do interiéru působivou atmosféru. Zdroj: Estúdio DC55

Na druhé straně ložnice nalezneme zázemí pro práci. Prostor krášlí umělecká fotografie, která konvenuje se zálibou majitele domu. Jednoduchá podlaha v barvě světlého dřeva celý tmavěji laděný prostor prosvětluje. Koberec člení prostor na dvě části – na části na spaní a na práci.

Do ložnice je umně zakomponován pracovní stůl. Zdroj: Estúdio DC55

Pokojík, jaký by chtěl každý

Dětský pokojíček je doslova vysněným prostředím jakéhokoli malého chlapce. Jeho ložnici “okupují” superhrdinové z filmů, na které odkazují doplňky, dekorace a celkový styl. Herní prostor ozvláštňuje obsahuje také mezipatro s přístupem po schodech a skluzavkou, jakou by ve svém pokoji dozajista chtělo každé dítě. Nábytek herny byl navržen v rozměrech a ergonomii pro děti, což vytvořilo funkční a zábavný prostor.

Zařízení do synova pokoje je navrženo na míru prostoru. Na přání tu má skluzavku. Zdroj: Estúdio DC55

Součástí pokoje jsou i dvě obrazovky,  ale celý prostor povzbuzuje dítě spíše ke hraní a aktivnímu trávení času. Až bude chlapec větší, má zde již připravený pracovní stůl, důležité bude jen zvolit vhodnou pracovní židli. Panorama města v barvě dřeva a modré je velmi zajímavým a neotřelým prvkem. Vhodně ho barevně doplňují červené poličky.

Dřevěný nábytek v dětském pokoji rozjasňuje modrá a červená barva. Zdroj: Estúdio DC55

Rozměrná tabule je oblíbenou hochovou hračkou, která dává prostor k vyřádění se na kreativním poli bez prostorového omezení. Výklenky v nábytku umožňují ideálně uskladnit hračky tak, aby na ně dítě samo dosáhlo, poličky jsou určeny spíše k dekoracím.

Součástí dětského pokoje je i herna. Zdroj: Estúdio DC55

Fotogalerie:

Zdroj: Estúdio DC55

 

Navštivte s námi tuto vydařenou koupelnu

Komentáře

You must be logged in to post a comment Login