Návštěvy bytů

Bytu po rekonstrukci dominuje umělecké dílo slavné malířky: Komfortní 3+kk, které vybočuje z řady

Od   | 

Byt, který na dálku vyzařuje lásku, pohodu a klid. Asi tak by se ve zkratce dalo charakterizovat bydlení mladé rodiny, které prošlo velkou rekonstrukcí. Majitelé interiéru o velikosti 108 metrů čtverečních toužili po otevřeném prostoru a zároveň se nechtěli obklopovat zbytečnými věcmi. Obě podmínky dokázali designeři splnit vrchovatou měrou.  Ostatně posuďte sami.

Sedací souprava je velmi dobře začleněna do celého prostoru. Tvoří ústřední celek a zároveň nijak výrazně nevyčnívá. Zdroj: GAO Arhitekti

Při návrhu interiéru měli architekti poměrně volnou ruku. Jejich klienti měli jen pár požadavků, které byly plně vyslyšené. Mohl tak vzniknout prostor, kde je každý detail promyšlený. Můžete si všimnout různých kontrastů, něžných barev, textur a vícero použitých materiálů. Hned ve vstupní chodbě je patrná obliba bílé barvy v kombinaci s modrou, která se pak vyskytuje i v dalších částech bytu. Tato část byla využita především k umístění většího množství úložných prostor, kterým dominuje obrovské zrcadlo táhnoucí se od země až ke stropu. 

Vstupní chodba je prakticky propojená s ostatními částmi bytu. Nikde nepřekáží žádné zbytečné dekorace ani nábytek. Pouze na dvou stěnách visí malé obrázky v tmavých rámečcích, které sympaticky kontrastují s bílými zdmi. Celému bytu vévodí podlaha, která je z tradičních parket ve světlém dekoru. Barva byla vybraná velmi chytře, protože tmavší tón by působil rušivě. 

Elegantní i pohodlné pohovky

Součástí obývacího prostoru je také kuchyňský kout i jídelna. Místu dominuje modrá pohodlná pohovka (design Patricia Urquiola), která propojuje zóny ve fungující celek. Naproti na zdi visí televize a pod ní nechybí stěna s úložným prostorem. Další atypický úložný prostor najdete na boční zdi v černobílé barvě. K sedací soupravě ladí jídelní židle ve stejné barvě rozmístěné kolem tmavého a prostorného jídelního stolu. Nad ním je umístěné jednoduché, ale zároveň výrazné světlo. Kuchyňský kout je velmi symetrický, což je díky vysokým skříním, umístěným shodně z obou stran. Kontrastem k závěsným bílým kuchyňským skříňkám je ostrůvek. Jako hlavní prvek tohoto prostoru, který je zároveň i dekorací, vybrali architekti obraz v oleji na plátně od slovinského malíře Metky Krašovce.

Na byt navazuje dřevěná terasa lákající k posezení za teplých dnů a večerů. To že tu je posezení vskutku romantické i odpočinkové je díky zeleni, kterou je obklopená. Romantický nádech tomuto místu dodávají kulatá světla a pár volně položených taburetů. Na terasu se dostanete z obývacího prostoru a jak si můžete všimnout, majitelé nebyli ochuzeni ani o menší pracovní kout, kam se mohou schovat, když potřebují něco udělat. 

Ložnice pána a paní domu je vskutku vrchol luxusu a ukázka dokonalého designu. Zdroj: GAO Arhitekti

Aby ložnice získala dostatek světla a celý prostor se chytře otevřel, nechali architekti odstranit příčku a vznikl tak prostor nabízející oázu klidu, pohody a odpočinku. Došlo k velmi chytrému propojení šatny s ložnicí i koupelnou. Za čelem vysoce elegantního dvoulůžka je umístěna tapeta s vyobrazením volně létajících vážek. Hned vedle postele se nachází samostatně stojící koupelnový pult, kde je položené elegantní umyvadlo doplněné zrcadlem v mosazném rámu. K dispozici je volně stojící skleněná vana (design Antonio Lupi) s nepřehlédnutelnou stojánkovou baterií v černém lesku. Nechybí skříň doplněná designovým svítidlem. Přestože je překvapivě ložnice spíš tmavších barev, nikterak jí to neubírá na kouzlu. Působí velmi příjemně a luxusně. 

Luxusní koupelna, ze které se dá skočit rovnou do postele. Co víc si přát. Zdroj: GAO Arhitekti

Zdroj: GAO Arhitekti, Foto: Miran Kambič

Fotografie:

 

Kam pro konferenční stolky?

 

 

You must be logged in to post a comment Login