Návštěvy bytů

2+kk pod taktovkou mladého muže: Betonová stěrka, nábytek na míru i abstraktní obrazy

Od   | 

Toto jednoduché 2+kk obývá mladý, ambiciózní muž, který téměř většinu času tráví v práci a volný čas dokáže využít lépe než úklidem velkého bytu. Právě proto si sehnal menší bydlení v centru města, které však před nastěhováním muselo projít zásadní rekonstrukcí. Díky té vznikl příjemný prostor plný dřeva, šedé barvy a jednoduchého vybavení. Byt je navíc rozšířený o zasklenou lodžii, na které může majitel posedět i během chladnějších dnů. 

Vstupní část je umístěna přímo do centra dění. Zdroj: Awork Design Studio

Jakmile vstoupíme do bytu, zjišťujeme, že zde absolutně chybí vstupní prostor, a my se tak rovnou ocitáme v centru dění – tedy ve spojeném obýváku s kuchyní s jídelním stolem a navazující lodžií. Zajímavým prvkem v celém bytě je podlaha, na kterou byla aplikována betonová stěrka. Ta občas z podlahy přechází také na stěny, a vytváří tak zajímavou atmosféru. Díky tomu se byt nese v industriálním stylu, který příjemně rozbíjí světlý dekor dřeva změkčující celkový vizuální efekt. A protože se nejedná o nový byt, najdeme zde i nesouměrný strop s klenbami, do kterých šlo zabudovat podhledové osvětlení.

 

Pohovka vhodná i do malých byt: Pohodlná a variabilní

 

Byt je průchozí kolem dokola, protože obývací stěna disponuje z obou stran vchodem do ložnice. Samotná stěna je velmi jednoduchá a tvoří ji otevřený policový systém a zčásti také komoda s dvířky, kam si majitel může umístit například důležité dokumenty. Otevřené police tak poskytují spoustu prostoru pro nejrůznější dekorace, knihy, obrazy nebo fotografie. Všimněte si, že místo televize dal majitel, jakožto milovník umění, přednost abstraktnímu obrazu. Obývací stěna je poměrně velká, ale do prostoru se skvěle hodí. Šedý korpus a police doplňují světlé dřevěné části, které podtrhuje bodové a podhledové osvětlení.

Obývací stěna se skládá převážně z otevřeného policového systému. Zdroj: Awork Design Studio

Každého, kdo do bytu vstoupí, překvapí opravdu maličká, dřevěná kuchyně. Ta je však situována do otevřeného prostoru a zbylá, hlavní část kuchyně, se ukrývá ve vedlejší místnosti po cestě do ložnice. Malý byt si zkrátka žádal takové řešení a část kuchyně v otevřeném prostoru působí jako běžný nábytek. Na druhou stranu majitel získal prostor pro umístění jídelního stolu ve stejném dekoru dřeva, jako je kuchyně. Jídelní stůl doplňují jednoduché židle s šedým čalouněním a černou konstrukcí. Opomenout nemůžeme ani zavěšené svítidlo, které bylo zvoleno v černé barvě.

Hlavní kuchyň se skrývá v místnosti vedle. Zdroj: Awork Design Studio

Obývací pokoj, který mimo jiné tvoří již zmíněná obývací stěna, zaujímá také jednoduchá dvoumístná pohovka s šedým čalouněním a kovový konferenční stolek s dřevěnou konstrukcí. Pocit útulnosti sem vnáší dekorativní koberec. Obrovským plusem bytu je zasklená lodžie, díky které v prostoru opravdu není nouze o denní světlo. Lodžie majiteli slouží nejen během pěkného počasí, ale hodí se také v zimě, protože zde může pěstovat nejrůznější rostliny.

Z obývacího pokoje vedou dveře do prosklené lodžie, díky které je v prostoru dostatek světla. Zdroj: Awork Design Studio

Z obývacího pokoje vcházíme do relaxační části bytu, kterou je ložnice s koupelnou a šatnou. Část ložnice byla vyhrazena pro malou pracovnu s jednoduchým kovovým stolkem v černé barvě a čalouněnou židlí. Pracovní prostor byl doplněn také abstraktními obrazy, na které si majitel potrpí a dokonale se vyjímají na černě vymalované stěně. Levá strana ložnice skrývá za mléčnými dveřmi koupelnu a vedle oddělenou toaletu za černými dveřmi, které s černou stěnou splývají.

Proč toaletu se sprškou?

 

Na pravé straně ložnice se skrývá malá šatna. Postel, umístěna doprostřed, byla zvolena v jednoduchém provedení a šedé barvě. Z obou stran najdeme několik kovových stolků, které slouží jako noční i odkládací. Stěnu za postelí majitel zvolil v tmavě šedé barvě, již příjemně zjemňuje dřevěná stěna, za kterou najdeme šatnu.

Ložnice na jedné straně disponuje koupelnou a oddělenou toaletou a na druhé straně šatnou. Zdroj: Awork Design Studio

Zdroj: Awork Design Studio

Fotogalerie:

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login