• Jak natřít pergolu, aby radost z nového nátěru vydržela co nejdéle

    Venkovní dřevo je po celý rok vystavováno nepříznivým povětrnostním vlivům v podobě prudkého slunečního záření, zvýšené vlhkosti, měnící se teploty. Základem úspěchu je kromě vysoké kvality a vysušení dřeva i samotný nátěr.

  • PETR TSCHAKERT A INSTITUT BYTOVÉHO DESIGNU

    „Život je jako bonboniéra,“ říkávala matka Forresta Gumpa, „nikdy nevíš, co ochutnáš“. Každý v sobě kousek Forresta nosíme, o tom jsem přesvědčená, a je jen na nás, zda mu nějaký ten bonbón ochutnat dovolíme. Petr Tschakert je v mé životní bonboniéře rozhodně jedním z nejlepších; hořká čokoláda s chilli. Chutě, které k sobě zdánlivě nepasují, ale výsledný efekt je ohromující.

  • 5 tipů do obývacího pokoje, které nepodlehnou módě

    Uvažujete o zařízení obývacího pokoje a zjišťujete, že vybrat si z tolika variant je téměř nemožné? Co je in a co právě out? Jak docílit výsledku, který i po několika letech bude funkční a také pěkný? Připravili jsme několik současných, ale i nadčasových trendů, které mohou být vodítkem pro komfortní bydlení.

  • Kýč jak bič

    PĚT KÝČŮ NAPŘÍČ UMĚLECKÝM SVĚTEM

Tag Archives: návštěva moderního bytu

    Když se na bydlení nespěchá…

    • Vzhledem k betonovým stropům muselo být rozvržení světel naplánováno dopředu.
    • Krb je obložen stejnými plechovými díly jako stěna vedle.
    • V manželské koupelně zdobí jednu ze stěn benátský štuk.

    Moderní rodinný dům, který nezestárne

    • Knihovna v hlavní obytné části je vyrobená na míru prostoru. Sezení je otočeno směrem do kuchyně.
    • Obývací stěna je vyrobena na míru prostoru a je navržena na stěnu, která stojí přímo proti velké knihovně s krbem.
    • Kuchyň byla navržena až po domluvě s budoucími nájemníky. Odolala i rekonstrukci.
    • Původní garáž byla proměněna v obytnou místnost a bydlí tu syn. Všimněte si netradičního osvětlení tvořeného několika jednoduchými stropními světly.
    • Manželská ložnice se nese v zemitých tónech.
    • Obraz na stěně pochází od tatínka, malíře Jana Štěpánka.

    Domov s velkým D

    • Režné zdivo je v interiéru na přání majitelů.
    • Veškerý nábytek je vyrobený na míru z běleného dubu. Navrhla ho architektka Dombková.
    • Celá kuchyně je vyrobená na míru prostoru podle návrhy architektky Dombkové. Vestavěné skříně včetně spotřebičů vytvářejí v prostoru pocit volnosti.
    • Z ložnice mohou manželé vyjít na terasu.
    • Ve stěně u vany je koupelnový televizor.

    Byt, který ještě nestál

    • Ze sedací soupravy je vidět na Pražský hrad.
    • Aby kuchyně výrazně nevyčnívala, je navržena do niky, která byla kvůli ní speciálně vytvořena. Úložný prostor je schován za posuvnými dvířky.
    • Stěnu mezi ložnicí a koupelnou zdobí deska z onyxu.

    Byt s výhledem na Pražský hrad

    • rb je situován do středu místnosti tak, aby na plameny bylo vidět ze všech stran. Dokonce i zezadu. Krbová vložka je totiž oboustranná, takže žlutočervené plameny vítají příchozí.
    • Francouzskými okny se z hlavního prostoru vchází do zahrady.
    • Rekonstrukce vily, obytný prostor
    • Rekonstrukce vily, ložnice

    Za co může schodiště?

  • Jak se bydlí v centru Prahy?

    • Jednoduché střídmé tvary kusů vnitřního vybavení jsou doplněny zařizovacími předměty zdobného strukturálního vzhledu.
    • I přes střídmou barevnost celkového řešení interieru a jednoduchými tvary nábytku, doplněnými strukturálními prvky, vznikl útulný živý interiér.
    • Převažující bílá barva je elegantní a prostor zvětšuje i prosvětluje. S touto barevnou jednoduchostí dokonale harmonizuje doplnění stěn obrazy v červených tónech.
    • Bílá barva je uplatněna i na kuchyňském nábytku, díky celkové harmonii řešení působí útulně.
    • Bílá v interiéru vévodí, členitost prostoru částečně vymezují nové nerezové sloupy.
    • Velkorysé dvou set litrové akvárium se odráží ve skleněných dveřích šatní skříně. Ve výsledku to vypadá, jako by akvárií bylo v místnosti víc.
    • Tvarované vzdušné schodiště s efektním nasvícením, vévodí svébytnému prostoru.
    • Stěny v chodbách jsou zvýrazněny obrazy a nevšedními policemi.
    • Koupelna je laděna opět v principu tón v tónu. Je oživena zajímavým obkladem se strukturou rybích šupin.
    • Členitost prostoru koupelny je podtržena vodorovnou linií velkorysého umyvadla.
    • Interiér toalety je řešena ve stejném výrazu jako ostatní koupelny.
    • Manželská ložnice také prošla náležitou rekonstrukcí. Úložný prostor je schován za posuvné dveře, architektka nechala vyniknout velkým oknům umožňujícím výhled do přírody.

    Nový pohled na bydlení

    • Důsledkem svažitosti pozemku vzniklo ve vstupní hale šestnáct schodů. Po nich se vystoupá do hlavní obytné části.
    • Už od začátku bylo umístění stolu se židlemi (Rolf Benz) známé, proto tu architekti navrhli okno bez příčlí, kterým je vidět překrásný výhled do okolní přírody CHKO.
    • Kuchyň od firmy Brick je kombinací světlého laku a dřeva. Vybavení poskytuje maximální komfort při vaření.
    • Atypická krbová vložka je výrazně větší vzhledem k velikosti prostoru, také sedací souprava není dimenzovaná jen pro čtyřčlennou domácnost.
    • V blízkosti bazénu nechybí sezení, jehož korpus je ze speciálního vlákna mirotex, kterému vlhké prostředí neublíží.
    • Do koupelny si manželé přáli umístit prostorný sprchový kout. Bílá keramická umyvadla zasazená do světlé kamenné desky z quarelly barevně vyvažuje nábytek z dýhy ořechu.
    • V blízkosti wellness je i soukromá vinotéka. Materiály, které tu architekti navrhli, se prolínají už z exteriéru.
    • Dva sousedící pokoje děti prozatím využívají společně. Tento slouží pro hraní a učení.

    Dům s 58 kilometry kabelu