• Kuchyňský ostrůvek? Rozhodně ano!

    Při plánování nové kuchyňské sestavy možná váháte, zda do ní naplánovat také kuchyňský ostrůvek. My jsme jednoznačně pro jeho zřízení. Aby ne. Podléhá veškerým moderním trendům a je praktickou součástí každé kuchyně. Sdílet článekKomentáře komentáře

  • 7 TIPŮ, JAK NEJEN OPTICKY NAFOUKNOUT PŘEDSÍŇ

    Předsíň nebývá bohužel velká, a přitom právě v ní potřebujeme prostor na sezení a hodně úložného místa. Jak ji zařídit, abychom se v ní pohodlně obuli a zároveň pojala všechny naše boty, bundy a kabáty. A přitom ještě působila uklizeně a byla reprezentativním vchodem do našeho domova? Sdílet článekKomentáře komentáře

  • Víte co jsou kokedamy?

    Pokojové rostliny nemusí být nutně jen v květináči nebo ve váze. Ať už bojujete o každý kousíček místa v bytě, nebo zkrátka máte rádi nápadité dekorace, oba případy můžete hravě vyřešit pomocí „zahrady na niti“. Kokedamy nebo květiny ve skleněné formě jsou křehké i překrásné. Sdílet článekKomentáře komentáře

  • Jak natřít pergolu, aby radost z nového nátěru vydržela co nejdéle

    Venkovní dřevo je po celý rok vystavováno nepříznivým povětrnostním vlivům v podobě prudkého slunečního záření, zvýšené vlhkosti, měnící se teploty. Základem úspěchu je kromě vysoké kvality a vysušení dřeva i samotný nátěr. Sdílet článekKomentáře komentáře

Jak se bydlí na lodi

Na skok jsme se zastavili v italské marině, abychom vám ukázali, jak se bydlí na lodi. Je to standardní charterová loď, která ovšem nabízí dostatek pohodlí pro odpočinek. Projdete s námi salonek, kajuty i koupelnu a dokonce si s námi na lodi upečete i chleba. 

Recept na domácí chleba:

1 hrnek žitné mouky

3 hrnky hladké mouky

2 hrnky vlažné vody

1 lžička kmínu

2 lžičky soli

Půl lžičky sušeného droždí

1 lžička octu

Všechny ingredience smícháme a uhněteme. Vznikne řidší lepkavé těsto, které přikryjeme fólií. Necháme 12-16 hodin kynout. Po 12-16 hodinách posypeme hladkou moukou, lehce prohněteme měchačkou a vylijeme na pomoučněný vál. Několikrát těsto přes sebe přeložíme, vrátíme do mísy a dáme dál kynout přibližně jednu hodinu.

Zapneme troubu na 230 °C (plynovou na 250 °C) a vložíme do ní litinový nebo smaltovaný hrnec i s poklicí o průměru přibližně 25 cm. Nahříváme v troubě 30 minut. Po té do hrnce vyklopíme těsto, přiklopíme a pečeme 30 minut na 230 – 240 °C. Pak sundáme poklici a pečeme dalších 30 minut, aby se chléb pěkně zbarvil. Dodržujte časy, vyplatí se to.

Související články:

Jak se bydlí na katamaránu

Jak se bydlí v karavanu

Sdílet článekShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Komentáře

komentáře