• Kam umístit radiátor v koupelně?

    Divili byste se, kolik chyb se udělá pouhým špatným rozhodnutím při plánování umístěním radiátoru v koupelně. Právě proto představitelé švýcarského výrobce otopných těles, společnosti Zehnder, vypsali pro architekty a návrháře interiérů soutěž o nejzdařileji umístěný radiátor v koupelně. Výsledky předkládáme. Sdílet článekKomentáře komentáře

  • Proč lustr nesmí chybět v žádné místnosti

    Dříve se k osvětlení místnosti používalo pouze jedno centrálně umístěné světlo. I když se od té doby v zásadách osvětlení interiéru mnoho změnilo, lustr dodnes patří k oblíbeným a často vyhledávaným svítidlům. Sdílet článekKomentáře komentáře

  • Pěkně krytá záda

    Ložnice to není jen postel, ale i vše kolem ní. A přestože z lůžka nevidíte, co máte za zády, právě tato stěna je určujícím prvkem celkové atmosféry. Přinášíme řadu nápadů, jak tuto stěnu dekorovat, aby ložnice působila útulným dojmem. Ten totiž bude mít velký vliv na váš klidný spánek. Sdílet článekKomentáře komentáře

  • Philippe Starck poprvé v Praze

    Philippovi Starckovi bylo letos v lednu 68 let a ještě nebyl v Praze. Tedy až donedávna. 1. června tu byl prvně. Sice pouze na skok, ale pro milovníky designu to byl velký den. Přijal pozvání české společnosti Konsepti, která ve spolupráci s předním italským výrobcem osvětlení, společností Flos, uspořádala setkání, jehož hlavním aktérem byl jeden z jejich předních designérů – Philippe […]

Jak se bydlí na lodi

Na skok jsme se zastavili v italské marině, abychom vám ukázali, jak se bydlí na lodi. Je to standardní charterová loď, která ovšem nabízí dostatek pohodlí pro odpočinek. Projdete s námi salonek, kajuty i koupelnu a dokonce si s námi na lodi upečete i chleba. 

Recept na domácí chleba:

1 hrnek žitné mouky

3 hrnky hladké mouky

2 hrnky vlažné vody

1 lžička kmínu

2 lžičky soli

Půl lžičky sušeného droždí

1 lžička octu

Všechny ingredience smícháme a uhněteme. Vznikne řidší lepkavé těsto, které přikryjeme fólií. Necháme 12-16 hodin kynout. Po 12-16 hodinách posypeme hladkou moukou, lehce prohněteme měchačkou a vylijeme na pomoučněný vál. Několikrát těsto přes sebe přeložíme, vrátíme do mísy a dáme dál kynout přibližně jednu hodinu.

Zapneme troubu na 230 °C (plynovou na 250 °C) a vložíme do ní litinový nebo smaltovaný hrnec i s poklicí o průměru přibližně 25 cm. Nahříváme v troubě 30 minut. Po té do hrnce vyklopíme těsto, přiklopíme a pečeme 30 minut na 230 – 240 °C. Pak sundáme poklici a pečeme dalších 30 minut, aby se chléb pěkně zbarvil. Dodržujte časy, vyplatí se to.

Související články:

Jak se bydlí na katamaránu

Jak se bydlí v karavanu

Sdílet článekShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Komentáře

komentáře